Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine-teambaas geeft Piastri trap na: "Nu juist een betere line-up"

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer wist niet wat hij hoorde toen Oscar Piastri voor McLaren had gekozen en als Alpine-junior dus niet voor het Franse team ging rijden. Furieus was hij. Hoe anders is dat nu?

Toen Alpine in de zomer van dit jaar Oscar Piastri als vervanger van de naar Aston Martin vertrekkende Fernando Alonso aankondigde, gaf de Australiër doodleuk aan dat hij van niks wist. Hij had immers al een contract getekend bij McLaren, zonder dat met Alpine te delen. Alpine-teambaas Otmar Szafnauer was daar behoorlijk verbolgen over. Nu echter ziet hij daar een groot voordeel in. "Dat wij dachten dat we een geldig contract met Oscar op zak hadden, terwijl de Contract Recognition Board daar anders over dacht, was iets waar we doorheen moesten. Dat is het leven, daar zijn dit soort onafhankelijke organen voor als twee partijen ergens verschillend over denken", aldus Szafnauer ten overstaan van de media.

Ocon - Gasly het beste duo?

Alpine verloor die zaak dus, maar volgens Szafnauer heeft dat enkel in het voordeel van Alpine uitgepakt nu het Pierre Gasly vast heeft weten te leggen voor 2023: "Ik ben verheugd dat de uitkomst voor ons enkel beter is dan wanneer we die zaak hadden gewonnen. Gasly is meer ervaren, maar nog steeds jong. En de tijd moet het leren, maar ik denk dat hij ook sneller is (dan Piastri, red)." Gevraagd of Ocon - Gasly een beter duo is dan Ocon - Alonso, durft de teambaas dat nog niet hardop te zeggen. "Dit jaar hadden we al een geweldig coureursduo en Fernando heeft het geweldig gedaan. Hij is nog steeds heel snel. Ik weet niet wanneer Alonso zijn hand op gaat steken en zegt 'het is tijd om te gaan'. Ik ben in ieder geval blij met ons coureursduo, maar vraag me het over een jaar nog een keer en dan kan ik echt antwoorden."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China