Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2022

Alpine vecht straf Alonso aan, GP VS krijgt nog een staartje

Ja, volgt u het nog? Het staat er echt. Alpine gaat in protest tegen het protest van Haas dat leidde tot een straf voor Fernando Alonso. Het protest was volgens de Franse renstal namelijk niet toelaatbaar.

Alonso US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Het is een lange zondag in Austin, Texas. Terwijl de hanen in Nederland al aan het kraaien zijn, gaat Alpine laat in de Amerikaanse avond nog in protest tegen het protest van Haas dat leidde tot een straf voor Fernando Alonso.

Wat is er aan vooraf gegaan? We leggen het graag uit. Na de GP van de Verenigde Staten ging Haas in protest tegen Red Bull en Alpine, omdat Sergio Perez en Fernando Alonso met los wapperende onderdelen rond hadden gereden tijdens de race.

Het protest tegen Red Bull werd afgewezen, maar het protest tegen Alpine niet. De stewards gaven Haas gelijk en Alonso kreeg dertig seconden straf, waardoor hij terugviel tot P15.

In reactie op die straf is Alpine echter in protest gegaan. Niet specifiek tegen de straf, maar tegen het protest (en dus eigenlijk ook de bijbehorende straf), omdat Haas pas nadat de deadline voor het indienen van protesten verstreken was daadwerkelijk in protest is gegaan.

Alpine teleurgesteld

In een statement laat het Alpine-team weten bedroefd te zijn door de gang van zaken. "We zijn teleurgesteld dat we een straf hebben gekregen na de race, waardoor Fernando buiten de punten is gevallen."

"Het team heeft tijdens de race op eerlijke wijze gehandeld en geoordeeld dat de auto na het incident met Lance Stroll structureel veilig was. Na schade veroorzaakt door Stroll kwam de zijspiegel los van de auto."

"De FIA heeft het recht om met de zwart-oranje vlag te zwaaien tijdens een race als ze vinden dat een situatie onveilig is. Tijdens de race beoordeelden ze de situatie en achtten ze echter dat dat niet nodig was. Bovendien heeft de FIA na de race geconcludeerd dat de auto legaal was", zo doelen ze op het feit dat de Alpine-bolide de post race inspectie gewoon heeft doorstaan.

"Omdat het protest 24 minuten na de gespecificeerde deadline is ingediend, had het protest daarnaast niet geaccepteerd mogen worden en daarom zou de penalty ongeldig moeten worden verklaard. Als team gaan we dan ook in protest tegen de toelaatbaarheid van het protest van Haas F1", aldus het statement van de Franse renstal.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"