Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine vecht straf Alonso aan, GP VS krijgt nog een staartje

Ja, volgt u het nog? Het staat er echt. Alpine gaat in protest tegen het protest van Haas dat leidde tot een straf voor Fernando Alonso. Het protest was volgens de Franse renstal namelijk niet toelaatbaar.

Het is een lange zondag in Austin, Texas. Terwijl de hanen in Nederland al aan het kraaien zijn, gaat Alpine laat in de Amerikaanse avond nog in protest tegen het protest van Haas dat leidde tot een straf voor Fernando Alonso. Wat is er aan vooraf gegaan? We leggen het graag uit. Na de GP van de Verenigde Staten ging Haas in protest tegen Red Bull en Alpine, omdat Sergio Perez en Fernando Alonso met los wapperende onderdelen rond hadden gereden tijdens de race. Het protest tegen Red Bull werd afgewezen, maar het protest tegen Alpine niet. De stewards gaven Haas gelijk en Alonso kreeg dertig seconden straf, waardoor hij terugviel tot P15. In reactie op die straf is Alpine echter in protest gegaan. Niet specifiek tegen de straf, maar tegen het protest (en dus eigenlijk ook de bijbehorende straf), omdat Haas pas nadat de deadline voor het indienen van protesten verstreken was daadwerkelijk in protest is gegaan.

Alpine teleurgesteld

In een statement laat het Alpine-team weten bedroefd te zijn door de gang van zaken. "We zijn teleurgesteld dat we een straf hebben gekregen na de race, waardoor Fernando buiten de punten is gevallen." "Het team heeft tijdens de race op eerlijke wijze gehandeld en geoordeeld dat de auto na het incident met Lance Stroll structureel veilig was. Na schade veroorzaakt door Stroll kwam de zijspiegel los van de auto." "De FIA heeft het recht om met de zwart-oranje vlag te zwaaien tijdens een race als ze vinden dat een situatie onveilig is. Tijdens de race beoordeelden ze de situatie en achtten ze echter dat dat niet nodig was. Bovendien heeft de FIA na de race geconcludeerd dat de auto legaal was", zo doelen ze op het feit dat de Alpine-bolide de post race inspectie gewoon heeft doorstaan. "Omdat het protest 24 minuten na de gespecificeerde deadline is ingediend, had het protest daarnaast niet geaccepteerd mogen worden en daarom zou de penalty ongeldig moeten worden verklaard. Als team gaan we dan ook in protest tegen de toelaatbaarheid van het protest van Haas F1", aldus het statement van de Franse renstal.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst