Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Ambitieus Williams krijgt mega miljoeneninjectie

Williams heeft een financiële boost gekregen tijdens de recente drie weken durende herfststop.

Albon COTA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is bevestigd aan RacingNews365 dat Williams F1 100 miljoen aandelen heeft verkocht tegen een nominale waarde van ongeveer €1,20, waardoor het team een belangrijke kapitaalinjectie van €120 miljoen heeft gekregen. 

Het team uit Grove verkocht de aandelen op 11 oktober, tijdens de drie weken durende pauze tussen de Grand Prix van Singapore en de Grand Prix van de Verenigde Staten van afgelopen weekend. 

Williams verkocht de aandelen als een logische zet op basis van de snel stijgende waarde van elk F1-team, in wat het nieuwste teken is van de langetermijnbelofte van Dorilton Capital - de eigenaren van Williams. 

Een woordvoerder van Williams vertelde RacingNews365: "Deze aanmeldingen tonen opnieuw de steun op lange termijn van onze eigenaren Dorilton Capital, die de investering leveren die nodig is om Williams Racing hogerop de grid te krijgen."

"Onze voortdurende investeringen in mensen, processen, technologie en infrastructuur, samen met onze gedurfde ambitie en rijke historie, zijn wat Alex Albon en Carlos Sainz hebben aangetrokken om hun toekomst aan het team te verbinden en heeft er toe geleid dat een groot aantal zeer getalenteerde en ervaren mensen uit de hele paddock zich bij onze missie aansloten."

Dorilton Capital nam het Britse team in augustus 2020 over voor een bedrag van 152 miljoen pond, terwijl Forbes Williams afgelopen juni waardeerde op 750 miljoen dollar - alsnog het laagste bedrag van de 10 teams. 

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio