Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin-baas geeft interesse in De Vries toe: "Hij is een goede jongen"

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, geeft toe dat Nyck de Vries op het lijstje met coureurs staat die Sebastian Vettel kunnen vervangen.

Nadat Sebastian Vettel eerder deze week zijn vertrek uit de Formule 1 aankondigde, moet Aston Martin op zoek naar een vervanger. Nyck de Vries is een van de coureurs die op het lijstje staat van de Britse formatie. De Nederlander is de reservecoureur van Mercedes en deed het dit jaar prima tijdens zijn twee vrije trainingen die hij tot op heden af mocht werken voor respectievelijk Williams en Mercedes. Zijn baas Toto Wolff en Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll zijn bovendien goede vrienden.

Krack geeft toe: Nyck op het lijstje

Teambaas Mike Krack van Aston Martin wil eigenlijk liever helemaal niets zeggen over de vervanger van Vettel. "De speculatie komt nu op gang, maar we willen ons dit weekend op onze race focussen en geen namen noemen. Vanaf maandag gaan we daar naar kijken. Als we dan iemand hebben gevonden, dan zullen we dat bekend maken." Als hij gevraagd wordt naar De Vries, kan Krack het toch niet laten. "Ik zei het al eerder, maar ik wil niet speculeren over coureurs. Heb geduld!", zo roept hij de journalisten op, die toch doorvragen. "Nyck is inderdaad een van de coureurs waar we naar kijken. Ik ken hem via de Formule E. Het is een goede jongen. Hij heeft al in de Williams gezeten en afgelopen raceweekend in de Mercedes-bolide. Dus ja, hij is een van de coureurs waar we naar zullen kijken, maar ook naar anderen kijken we", aldus de teambaas.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen