Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Aston Martin verdwijnt al na één seizoen weer uit de DTM-klasse

Al na één jaar houdt R-Motosport Aston Martin het voor gezien in de Deutsche Tourenwagen Masters, omdat het naar eigen zeggen niet meer past in de visie voor de toekomst van het team.

Aston-martin-dtm
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin Racing

Afgelopen seizoen stapte Aston Martin met R-Motorsport met welgeteld vier wagens in in de Deutsche Tourenwagen Masters, beter bekend als de DTM-klasse. Het nam de plaats in van Mercedes, dat een gapend gat had achtergelaten door eind 2018 uit de klasse te stappen om de focus te kunnen verleggen naar de Formule E, waar het dit jaar is ingestapt.

Al na een jaar houdt het team, dat van Aston Martin de exclusieve rechten had gekregen om een DTM-versie van de Aston Martin Vantage-bolide te ontwikkelen, het dus al voor gezien, omdat het naar eigen zeggen niet meer in de toekomstige visie van het team zou passen.

Het betekent bovendien dat er komend seizoen slechts 14 bolides zullen rondrijden in de DTM-klasse en er met Audi en BMW voor het eerst sinds 2011 maar twee verschillende autofabrikanten vertegenwoordigd zijn in de Duitse raceklasse, die aankomend seizoen van 4 tot en met 6 september neerstrijkt in Assen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?