Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Balende Leclerc zag de Red Bull-bui al hangen: "Toen begon ik te twijfelen"

Charles Leclerc had op meer gehoopt in de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. De Monegask leek vrijdag de favoriet voor poleposition te zijn, maar moest het met de vijfde plaats doen. Later werd dat wel nog de vierde plaats door een straf voor Sergio Perez.

Leclerc Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc is doorgaans een kwalificatiemonster, maar in Australië was dat even niet het geval. De Ferrari-coureur had het lastig en moest in alle sessies Carlos Sainz voor zich dulden. Uiteindelijk zat er niet meer in dan de vijfde plaats en dat terwijl Leclerc op vrijdag nog verreweg de snelste coureur was. Waar ging het mis?

"Het begon al eigenlijk al voor de kwalificatie, tijdens de derde vrije training", vertelt Leclerc tegenover onder meer RacingNews365. "Ik had toen het gevoel dat het een beetje uit mijn handen glipte. Tegelijkertijd had ik er vertrouwen in dat het goede gevoel tijdens de kwalificatie terug zou keren, aangezien dat normaal gesproken wel gebeurt. Als we het in de derde vrije training niet altijd voor elkaar hadden, kwam alles weer tot leven zodra we met nieuwe banden en weinig brandstof reden. Nu was dat niet het geval."

Motor

Waar het pijnpunt zat? "Ik worstelde met de voorbanden tot de laatste run in Q3. Toen koos ik voor een agressieve strategie met de voorvleugel om zo iets te proberen. Dat pakte verkeerd uit en al met al was het dus geen optimale dag. Ik reed ook niet zo goed als tijdens de vrije trainingen. Maar de race wacht nog en die ga ik proberen te maximaliseren."

Max Verstappen pakte ondertussen opnieuw poleposition. Leclerc zag de bui al hangen in de derde vrije training. "Ik twijfelde toen Red Bull de motor begon op te schroeven en tussen bocht zeven en tien verloren we ook al drie tienden. Dat is heel veel. Vanaf dat moment wist ik dat poleposition moeilijk ging worden, al waren we in Q1 wel heel sterk."

Toch vindt Leclerc het verschil tussen vrijdag en zaterdag heel groot. "In de derde vrije training was het veel moeilijker om een optimale ronde te rijden, terwijl dat vrijdag wel constant lukte. Het lag niet het opwarmen van de banden, want ik denk dat ik dat heel goed heb gedaan. Er ontstaat een sneeuwbaleffect. Het wordt lastig om de overwinning te pakken, want Max is waarschijnlijk te sterk. Mijn doel is om op het podium te eindigen. We focussen ons op onszelf en ik ben al blij als we Red Bull iets meer onder druk kunnen zetten."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China