Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Balende Russell reed in niemandsland: "Dit is waar Mercedes nu staat"

Het hele weekend beter zijn dan je teamgenoot, maar aan de finish er toch achter staan. Het overkwam George Russell bij de GP Emilia-Romagna afgelopen weekend. Natuurlijk baalde de Mercedes-rijder ervan, maar lang treuren kan hij niet. Dit weekend wacht immers alweer de GP van Monaco.

Russell Imola Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zowel in de vrije trainingen als in de kwalificatie was George Russell sneller dan Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton. Ook in het grootste gedeelte van de race reed Russell voor de zevenvoudig wereldkampioen. Maar na een 'noodzakelijke' tweede pitstop in de GP van Emilia-Romagna was het Hamilton die op P6 eindigde, met twaalf seconden achter hem Russell op P7.

Russell moest van zijn team in ronde 52 een tweede pitstop maken in Imola, volgens Mercedes vanwege veiligheidsproblemen. Zijn voorsprong op Hamilton verdween als sneeuw voor de zon. Zo finishte Russell voor de tweede race op rij achter zijn teamgenoot. Kleine pleister op de wond: Russell pakte wel een extra punt voor de snelste raceronde. Zijn eerste sinds de GP van Azerbeidzjan in 2023.

Het verspelen van P6, zat hem wel dwars. "Als coureur wil je zo hoog mogelijk eindigen en het hele weekend heb ik voor gelegen op mijn teamgenoot”, vertelde Russell aan de media, waaronder RacingNews365. “Ik lag de hele race comfortabel voor en door die pistop verloor ik die positie. We kregen nog het extra punt en ik ga hier verder niet over mokken. Het was voor P6, niet voor een podium of overwinning.”

Russell maakte in ronde 21 een pitstop voor de harde banden om te proberen een undercut te doen bij Carlos Sainz. Hij vond echter dat zo vroeg stoppen om de mediumbanden te wisselen zijn race in gevaar bracht. “Ik denk dat we gewoon probeerden om Sainz onder druk te zetten en uiteindelijk denk ik dat we een te vroeg gepit hebben en de race zo in gevaar hebben gebracht. Maar als team kwamen we weg met het extra punt voor de snelste ronde.”

Tegenover Sky Sports F1 voegde Russell er aan toe: "De zesde en zevende plaats is waar we nu staan, een beetje in niemandsland achter de Ferrari's en McLaren en voor het middenveld."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+