Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Rinus VeeKay

Balende VeeKay begint vol vertrouwen aan belangrijke IndyCar-maand

Rinus VeeKay ging lang aan de leiding tijdens de GP van Alabama, maar uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen in Pato O'Ward en Alex Palou. Daar baalt hij van, maar tegelijkertijd is hij blij met het resultaat. Het smaakt naar meer in deze o zo belangrijke maand.

Rinus VeeKay alabama 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IndyCar
Rinus 'VeeKay' van Kalmthout heeft een zeer sterk begin van de meimaand achter de rug door in Alabama de derde positie te veroveren. Dat nadat hij op zaterdag nog de poleposition pakte voor de Grand Prix op het Barber Motorsports Park. Hij wist in de race de leidende positie lang vast te houden, maar kort na de laatste pitstopronde werd hij verschalkt door O'Ward en Palou.

Kort na afloop geeft hij voor de camera's toe te balen dat hij niet heeft gewonnen. "Ik werd bij het ingaan van de pitstraat opgehouden door Jimmy Johnson waardoor ik veel tijd verloor. Ik keek na de pitstop zoveel in mijn spiegels dat ik vergat om push to pass (een knopje voor extra vermogen, red.) te gebruiken. Ik was te conservatief, dus dat is mijn fout. Ik baal daar echt van, maar goed."

Positiviteit

Ook al kon VeeKay de race niet winnen, zijn er toch genoeg positieve punten waarop hij verder kan bouwen. "Het is jammer, maar normaal gesproken hoor ik de gelukkigste autocoureur op deze wereld te zijn", erkent hij dan ook. "Het is fantastisch om weer te mogen genieten van een podiumceremonie, want het heeft eventjes geduurd. Al met al was dit een bijzonder goed weekend voor ons en bovenal een veelbelovende start van de belangrijke meimaand."

Het is namelijk de drukste en belangrijkste maand van het IndyCar-seizoen. Na de race in Alabama vertrekt het circus naar Indianapolis, waar de Grand Prix op de road course op de planning staat, gevolgd door de befaamde Indy 500. De vorige twee jaren was VeeKay daar al sterk, dus zijn prestaties van afgelopen weekend geven hem veel vertrouwen.

"Het gaat heel goed met het team. We zijn beter dan vorig jaar. Vorig jaar konden we in Alabama niet voor pole strijden, nu wel. De komende races zullen we wederom meestrijden, want dat zijn onze beste races van het jaar. Ik heb er heel veel zin. Het is mijn circuit", doelt hij op de road course in Indianapolis. "Mijn eerste podium, mijn eerste pole en overwinning veroverde ik daar."

"Ed Carpenter Racing heeft zijn zaakjes altijd goed voor elkaar op de Indianapolis Motor Speedway en ik heb ontzettend veel zin om die kant op te gaan. Vorig jaar won ik op de Road Course en stond ik op de voorste startrij bij de Indianapolis 500. Laten we eens zien of het dit jaar nog een beetje beter kan!", sluit VeeKay strijdvaardig af.

De eerste race in Indianapolis staat gepland op 14 mei, gevolgd door de Indy 500-kwalificatie een week later en de Indy 500 op zondag 29 mei.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull