Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Beitske Visser

Beitske Visser naar het ziekenhuis afgevoerd na horrorcrash op Spa

Beitske Visser naar het ziekenhuis gebracht na haar verschrikkelijke crash op Spa vrijdagmiddag. Meerdere coureurs klapten op elkaar tijdens de kwalificatie voor de W Series, waarbij de Nederlandse het grootste slachtoffer was.

Een voor een schoven zes dames in hun F3-bolides richting de muur tijdens de kwalificatie voor de W Series. Op weg naar Raidillon ging het opvallend genoeg bij meerdere coureurs helemaal fout - mogelijk door een glad wegdek - en klapten zes coureurs op elkaar.

Beitske Visser was het grootste slachtoffer, want zij moest tot drie maal toe een grote klap incasseren, waarvan de laatste de meest ernstige was. Toen ze zelf nagenoeg tot stilstand was gekomen, werd ze hard in de flank geraakt door een collega die haar niet meer kon ontwijken.

De auto van Visser werd gelanceerd en kwam ondersteboven terecht midden op de baan. In het proces kwam een deel van de achterkant van haar bolide los, maar de cockpit bleef intact. Gelukkig kon iedereen haar verder ontwijken, waarna de Nederlandse uit haar bolide kroop en naar de zijkant strompelde.

Twee dames, Visser en Ayla Agren, zijn naar het ziekenhuis afgevoerd voor verdere checks. De rest maakt het goed.

Update 21:30 uur: Visser maakt het naar verluidt goed. Ze onderging een CT-scan, waarbij geen verwondingen tevoorschijn kwamen. Wel is ze nog in het ziekenhuis.

22 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull