Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Belg speelde rol in Williams-transfer Sainz: "Ken zijn vader erg goed"

Sven Smeets is sinds 2021 de sportief directeur van Williams. De Belg, eerder als navigator en directeur van Volkswagen Motorsport actief in de rallysport, beaamt dat hij een rol heeft gespeeld in de Williams-transfer van Carlos Sainz.

Sainz Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de zomerstop werd bekend dat Carlos Sainz naar Williams verkast. De Spanjaard kreeg in februari te horen dat hij bij Ferrari moest vertrekken wegens de komst van Lewis Hamilton en koos na veel nadenktijd voor het team uit Grove. Sven Smeets, voormalig navigator, teammanager én directeur in de rallysport, is tegenwoordig de sportief directeur van Williams. De Belg sprak veel met Carlos Sainz senior, de vader van de Formule 1-coureur én viervoudig winnaar van de Dakar Rally.

"Ik ben zelfs even teamgenoot van Sainz senior geweest bij Toyota", vertelt Smeets tegenover Motorsport.com. "Ik heb daarna een hele tijd tegen hem gekoerst. En toen ik bij Volkswagen kwam, was hij daar ontwikkelingsrijder. Vervolgens hebben we daar twee of drie jaar lang samengewerkt. Ik volg hem ook altijd als hij aan de Dakar Rally meedoet en stuur hem een berichtje als hij wint. Sainz senior ken ik dus heel erg goed."

Maar heeft Smeets een rol gespeeld in de komst van Sainz jr.? "Een beetje toch wel. Zoals gezegd ken ik Sainz senior erg goed en teambaas James Vowles betrekt me bij de onderhandelingen met de coureurs. Ik ken alle contracten en ben daar dus een beetje bij betrokken geweest. Maar het grote werk heeft James natuurlijk gedaan. Hij heeft aan Carlos uitgelegd wat zijn visie is, hoe hij het team vooruit wil brengen en hoe de investeerders ernaar kijken. Dus dat Carlos voor ons gekozen heeft en niet voor een ander project, is vooral James zijn verdienste geweest."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld