Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Bestrafte Tsunoda start GP Canada achteraan

Yuki Tsunoda heeft in Montreal voor de derde keer zijn Red Bull Powertrains-motor moeten verwisselen, waardoor hij een gridstraf krijgt en achteraan zal starten bij de Grand Prix van Canada.

Tsunoda Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Binnen het Red Bull Powertrains-kamp is Yuki Tsunoda de eerste coureur die gebruik maakt van een vierde krachtbron. De AlphaTauri-coureur laat alle onderdelen van zijn motor vervangen, waardoor hij achteraan zal starten bij de Grand Prix van Canada. Tsunoda is niet de enige coureur die wat motorcomponenten verwisselt in Montreal.

Ook Ferrari-coureur Charles Leclerc liet na een motorplof tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan meerdere onderdelen, waaronder de verbrandingsmotor, verwisselen. Dit valt echter nog binnen het toegestane aantal van drie componenten, waardoor de nummer drie in het WK geen gridstraf krijgt.

Terwijl Ferrari moet oppassen voor gridstraffen, gaat het bij de Red Bull-teams beter. Max Verstappen en Sergio Perez zijn vooralsnog veilig en Tsunoda is in Canada dus de enige van de vier coureurs binnen de RBPT-poule die een gridstraf moet incasseren.

Ook Esteban Ocon, Kevin Magnussen en Nicholas Latifi lieten wat motorgerelateerde onderdelen wisselen, maar zij krijgen hiervoor nog geen straf.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez