Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Beterschap verwacht van F1-coureurs in aanloop naar de kwalificatie

In Canada moest Pierre Gasly nog in het achterveld starten, omdat hij gehinderd werd in Q1 bij het neerzetten van een snelle ronde. De Fransman hoopt dat in Oostenrijk iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en dat alle coureurs ongehinderd hun kwalificatierondes kunnen neerzetten.

Gasly Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Canada startte Pierre Gasly vanaf P17. Hij kwam niet door Q1 omdat Carlos Sainz hem in de weg reed terwijl de Alpine-coureur bezig was met een snelle ronde. Sainz kreeg hiervoor wel een gridstraf van drie plekken, maar de kwalificatie van Gasly was verknald. Ook Lance Stroll en Yuki Tsunoda kregen straffen voor een zelfde vergrijp. Gasly hoopt dat in Oostenrijk iedereen zijn best doet om dit te voorkomen.

"In Canada had het echt een grote invloed op ons hele raceweekend. Ik denk dat je als coureur altijd je best moet doen. Er zijn circuits waar je het verkeer heel gemakkelijk onder controle kunt houden en er zijn andere banen waar dit veel moeilijker is. Montreal is zo'n lastig circuit. Oostenrijk gaat tegenvallen en ik denk dat iedereen als team, van coureurs tot engineers en iedereen die ons kan helpen en ondersteunen in de auto om het beter te doen, hier top zal moeten zijn", legt Gasly uit aan onder meer Racing News365 voor de kwalificatie.

De Red Bull Ring is een van de kortere banen van het jaar en dus ook hier grote kans dat coureurs elkaar in de wielen rijden. "Omdat het een kort circuit is, vier kilometer, probeert iedereen ruimte te creëren. Maar ja, dan wil je niemand hinderen. Ik deed het bij Carlos in Barcelona en in Canada waren de rollen omgedraaid."

"Soms heeft het een negatief effect op je hele weekend: het is niet alleen de kwalificatie, maar vanaf het moment dat je P17 start, achteraan de grid, verandert het gewoon de hele filosofie van je race. Dus ja, het wordt lastig, maar hopelijk gaat iedereen er zo goed mogelijk mee om", hoopt Gasly.

Goede race neerzetten

Mocht het Gasly lukken om ditmaal wel door te dringen tot Q3, wat is er dan mogelijk op zondag? "Ik denk dat we op dit moment proberen om constant in de top acht te eindigen. We zitten op het randje. Soms zitten we in de strijd dichter bij de top vijf, maar ik denk dat we een goed weekend moeten hebben. Iets wat we de afgelopen races niet hebben gehad. Dus dat wordt de belangrijkste focus", geeft Gasly aan.

"Het is duidelijk dat we een sprintrace hebben, waardoor we meer punten kunnen scoren. Een ander format, dat wordt interessant. Het pakket werkt, we hebben tempo in de auto, we hebben snelheid, we hebben ook een goede raceauto op zondag, maar we moeten gewoon een goede race neerzetten."

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"