Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Bevestigd: Mercedes trekt definitief stekker uit de Formule E

Het verhaal deed al enkele dagen de ronde, maar Mercedes bevestigde het nog niet, tot vandaag: Aan het einde van het seizoen 2021/2022 trekt het team zich terug uit de Formule E.

Afgelopen weekend nog vierde Mercedes in de Formule E een dubbele triomf. Niet alleen pakte Nyck de Vries de coureurstitel, samen met teamgenoot Stoffel Vandoorne stelde hij tevens de constructeurstitel veilig. Het is echter niet genoeg om Mercedes in de Formule E te houden.

Zojuist maakte Mercedes bekend een streep te zetten onder het volledig elektrische avontuur na afloop van het seizoen 2021/2022, dat afloopt in augustus volgend jaar. Mercedes committeert zich dus niet aan het nieuwe Gen 3-tijdperk.

Onlangs maakte Mercedes als autofabrikant het doel bekend om aan het eind van dit decennium alle personenauto's van een louter elektrische aandrijving te voorzien. Mercedes geeft nu als reden voor het vertrek uit de Formule E aan dat ze mensen en middelen willen verplaatsten van de Formule E naar de ontwikkeling van elektrische personenauto's, waarbij men profiteert van de geleerde lessen in competitieverband.

Voor de Formule E zal het vertrek van Mercedes een nieuwe aderlating zijn, nadat in een eerder stadium Audi en BMW al bekendmaakte de sport vaarwel te zeggen. Die constructeurs zien we in seizoen acht niet meer terug, voor Mercedes zal dat het laatste seizoen zijn.

Met welke coureurs Mercedes aan zal treden is nog niet duidelijk. De kersverse kampioen Nyck de Vries wordt bijvoorbeeld nog steeds nadrukkelijk in verband gebracht met een stoeltje bij het Williams Formule 1-team.

Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

20 reacties

x
Interview teammanager Verstappen "Zinloos voor Verstappen om dan een hele nacht door te rijden"