Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Marc Marquez

"Bij andere merken zijn ze bereid te sterven om Marquez naar hun team te halen"

Marc Marquez won zondag tijdens de Grand Prix van Thailand alweer zijn achtste wereldtitel, waarmee hij bijna op gelijke hoogste staat met Valentino Rossi, die negen wereldtitels heeft gewonnen. De honger van de Spanjaard lijkt echter nog lang niet gestild en dit seizoen is hij zelfs hard op weg om het meeste aantal behaalde punten in één seizoen ooit te verbreken, een record dat hij overigens al zelf in handen heeft.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Marquez is hard op weg om alle records in de MotoGP te verbreken. Zo is hij al in het bezit van het meest aantal behaalde polepositions ooit en dat terwijl hij nog maar 26 jaar is. Volgens zijn teambaas en oud-rijder Alberto Puig zou de rest van de MotoGP-grid dan ook het liefst zijn pupil op hun motor zien rijden. "Andere teams proberen Marquez al binnen te halen en dat begrijp ik ook, de mensen bij andere merken zouden zelfs bereid zijn om te sterven om hem binnen te halen", aldus Puig tegenover de Gazzetta dello Sport.

"Aan het eind van de rit ligt de keuze altijd in de handen van Marquez. Hij kan kiezen waar hij naar toe wil, maar ik zie hem niet snel vertrekken bij Honda. Ik ben er zeker van dat we snel een akkoord vinden voor de toekomst. Op dit moment is het namelijk niet eenvoudig voor iemand om hem te verslaan. Ooit zal het een keer gaan gebeuren, maar niet nu."

Volgens Puig ligt de basis van de goede prestaties in het karakter van zijn pupil: "Hij is écht totaal geen superster, hij houdt zich altijd vast aan dezelfde tradities en mensen. Hij is een normale gast en wanneer je dat combineert met zijn talent op de motor, dan krijg je deze resultaten. Daarnaast is hij pas 26 en blijft hij zich de komende jaren alleen nog maar doorontwikkelen. Bij Rossi zie je bijvoorbeeld ook dat hij pas tussen zijn dertigste en veertigste nauwelijks meer verbeterd is. Marc heeft nog steeds de leeftijd waarop hij profiteert van de ontwikkeling van de motoren, omdat hij die snel onder de knie krijgt."

7 reacties

    Hamilton 'Wereldkampioen eist honderden miljoenen van Mercedes'