Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Binotto verdedigt opmerking Ferrari-baas: "Doel is om Leclerc én Sainz kampioen te maken"

Ferrari-voorzitter John Elkann liet onlangs weten dat Ferrari wereldkampioen moet zijn voor het F1-seizoen van 2026. Hierbij noemde hij expliciet Charles Leclerc, maar over Carlos Sainz werd niet gesproken. Teambaas Mattia Binotto verdedigt zijn baas en legt uit wat de ambitie is.

Verstappen Leclerc Sainz Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In gesprek met La Gazzetta Dello Sport liet Ferrari-voorzitter John Elkann weten dat hij alle vertrouwen heeft in de Scuderia en de kansen voor de wereldtitel. Hierbij doelt hij niet gelijk op het huidige seizoen, maar wil hij de wereldtitels wel binnen de komende jaren zien. "Ik heb er vertrouwen in dat we beide kampioenschappen winnen en dat Charles Leclerc daarvoor op pole staat", was zijn verklaring.

De bestuursvoorzitter noemde Carlos Sainz dan niet, wat al snel de indruk wekte dat Ferrari Leclerc ziet als nummer één coureur. Teambaas Mattia Binotto ontkracht dit voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Nee, dat is niet wat onze voorzitter bedoelde. Als je kijkt naar het huidige seizoen, dan is Charles gemiddeld genomen sneller dan Carlos en heeft hij meer poles veroverd."

"Ons doel is echter om beide coureurs wereldkampioen te maken en ik denk dat Carlos hier een erg sterke coureur voor is. Dat heeft hij de afgelopen jaren al laten zien en dat doet hij dit seizoen alweer. Hij scoort veel punten op zondag, leert goed en is zeer snel. Ik denk dat we als team beide coureurs een eerlijke kans geven, vooral aan de start van het seizoen. Later in het seizoen, mocht het nodig zijn, kijken we wie de grootste kans heeft."

Doel van Ferrari is duidelijk: wereldkampioen vóór 2026

De Ferrari-top liet duidelijk weten dat ze voor het Formule 1-seizoen van 2026 wereldtitels verwachten van de renstal. Gevraagd door RacingNews365 of de top hiermee liet doorschemeren dat ze er wat minder vertrouwen in hebben, reageert Binotto: "Nee, dat denk ik niet. Het is meer het managen van de verwachtingen. Wat hij precies zei is 'voor 2026' en de ambities van het team liggen bij 'zo snel mogelijk'."

"Aan de andere kant zien we dit seizoen dat we nog steeds progressie moeten boeken, alvorens we een kampioenschap kunnen winnen. Ferrari heeft het tot nu toe zeer goed gedaan als we naar de ontwikkeling kijken. Het hele team heeft het geweldig gedaan, maar er zijn nog een aantal verbeterpunten." Hierbij noemt Binotto de betrouwbaarheid van de bolides. "Dat heeft ons een aantal overwinningen gekost en als je een kampioenschap wil winnen, dan moet je auto betrouwbaar zijn."

Binotto noemt nog een aantal andere verbeterpunten. "Het managen van de race, de strategie, de pitstops... dat zijn allemaal verbeterpunten. Ik vind dat je tijdens een raceweekend altijd fouten mag maken, want perfectie is bijna onmogelijk. Het feit dat we fouten maken betekent dat er nog ruimte is voor verbetering. We hebben een goede auto, maar we kunnen nog verbeteren voordat we een WK winnen. We werken erg hard."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

19 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend