Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Bleekemolen: "Hamilton dwingt geen respect meer af"

Michael Bleekemolen ziet in Lewis Hamilton niet meer de coureur waar voorheen door velen zo tegenop werd gekeken. De glans is er wat hem betreft wel een beetje af.

Verstappen Hamilton Rusland
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton is al enige tijd flink bezig de Formule 1-geschiedenis te herschrijven. Hij verbreekt record na record, maar de twee meest sprekende records staan (vooralsnog) nog. Hij is één overwinning verwijderd van het recordaantal van 91 overwinningen van Michael Schumacher, terwijl hij dit seizoen voor de zevende keer wereldkampioen kan worden en daarmee ook op gelijke hoogte zou komen met de Duitser.

Michael Bleekemolen weet niet helemaal hoe hij die prestaties moet inschatten, ook al spreken de statistieken voor zich. Hij is niet helemaal overtuigd van de coureur Hamilton, die sowieso niet meer die ster was die hij tot voor kort wel was: "Je ziet dat hij geen respect meer afdwingt. Hij trekt andere T-shirts aan na een Grand Prix en heeft overal tegenwoordig commentaar op", aldus voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen in gesprek met RacingNews365.

"Op de één of andere manier zal hij wel supergoed zijn, maar ik heb het nooit echt zo gevoeld met Hamilton", vervolgt Bleekemolen. "Natuurlijk, hij rijdt bijna altijd wel sneller dan zijn teamgenootje. Hij zal ongetwijfeld van hoog niveau zijn, maar hoe goed hij echt is, zullen we eigenlijk nooit weten. Vroeger konden we dat beter vergelijken."

Als hij Hamilton bijvoorbeeld vergelijkt met diens grote voorbeeld, Ayrton Senna, dan moet Bleekemolen constateren dat hij de successen van Senna anders beleefde dan de triomfen van Hamilton nu: "Van Senna had je meteen door hoe goed hij was en de Braziliaan was in mijn ogen beter te peilen. Ik vind Hamilton heel moeilijk te peilen, los van zijn resultaten natuurlijk, maar we weten niet hoe hard die Mercedes wel niet kan rijden."

Er is volgens Bleekemolen op dit moment maar één manier om erachter te komen hoe goed Hamilton werkelijk is en door die manier uit te spreken laat hij een langgekoesterde wens van vele Formule 1-fans weerklinken: "Laat Max Verstappen maar eens in de Mercedes stappen. Gaat niet gebeuren, maar het zou wel heel erg leuk zijn."

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

41 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten