Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Bleekemolen: "Mercedes zal dit seizoen blijven domineren"

Mercedes lijkt dit jaar onverslaanbaar. Het team van Hamilton en Bottas behaalde tot nu toe het maximaal aantal punten. Michael Bleekemolen heeft er dan ook een hard hoofd in dat er nog verandering aan die dominantie zal komen.

Bottas Hamilton
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Afgelopen weekend deed Michael Bleekemolen (met zijn zoon Sebastiaan) mee aan de Whelen Euro Series op het circuit van Franciacorta in Italië. RacingNews365 was aanwezig en sprak op de paddock met de oud Formule 1-coureur.

"Helaas heb ik het al na de eerste race van het seizoen voorspeld, het team van Mercedes is veel te sterk voor de rest van het veld", aldus Bleekemolen. "Na vijf races is het duidelijk dat ik het goed had voorzien. Het team domineert op dit moment de Formule 1 en dat zal men ook de rest van het seizoen blijven doen. Ik zie daar geen verandering in komen doordat het gat naar de rest van het veld te groot is. Door een overvolle agenda is het voor teams ook lastig om het gat gedurende een seizoen te verkleinen. Wanneer je een wagen wil verbeteren heb je nu eenmaal veel testtijd nodig. Testen in de windtunnel zijn namelijk niet zo efficiënt als testen op een circuit."

Bleekemolen zou het liefst zien dat men in de Formule 1 weer terug gaat in de tijd, al beseft hij ook dat dit waarschijnlijk slechts een illusie blijft. "Wanneer ik hier rondrijd in de Nascar-wagens, dan ben ik echt aan het genieten. Het is al jaren geleden dat ik nog eens zo genoot van een wagen. Het zijn simpele auto's met dikke motoren erin, wat dat betreft zou het prachtig zijn wanneer we dat ook weer terug zouden zien in de Formule 1. Dat zal echter niet gebeuren want er zijn te veel belangen om de huidige regelgeving in stand te houden."

"De grotere teams denken namelijk net als de rest van de Formule 1 vooral aan geld. Voor hen is het daarom niet interessant om weer met grotere motoren te gaan rijden. Persoonlijk zou ik zelfs de Formule 2-stijl aanhouden waarbij men met standaardwagens gaat rijden, zo zou er weer een eerlijke strijd ontstaan", besluit Bleekemolen.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1