Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Blik op de toekomst: Mick Schumacher wint Grand Prix van Australië 2022!

Mick Schumacher heeft in het Australische Melbourne op overtuigende wijze de Grand Prix van Australië op zijn naam geschreven. De Duitser wist teamgenoot Charles Leclerc en Red Bull-kopman Dan Ticktum achter zich te houden. Max Verstappen zag na een touché met stalgenoot Esteban Ocon de finish niet.

Na een moeizaam debuutseizoen bij de Scuderia gaf niemand nog een stuiver voor de winstkansen van Mick Schumacher. De jonge Duitser snoerde echter alle criticasters de mond door op zaterdag met drie tienden verschil de poleposition voor zich op te eisen. "Ik ben niet voor niets de zoon van mijn vader", klonk het brutaal uit de mond van Schumacher, die beloofde dat 'er nog meer aan zat te komen'. Met een klinkende zege zet Schumacher die woorden een dag later kracht bij. Zijn overwinning kwam nauwelijks in gevaar, mede door het feit dat hij het maximale uit zijn Hankook-banden wist te halen. Alleen bij de start waren het de beide Mercedes-coureurs die de jacht op de koppositie openden, maar in plaats van tezamen naar voren te rijden, raakten Max Verstappen en Esteban Ocon elkaar. Met twee kapotte wielophangingen is de race voor Mercedes al over voordat hij goed en wel begonnen is. Op voorhand van het seizoen sprak men al van een explosieve mix, verwijzend naar de onderlinge duels tussen de twee een klein decennium geleden in de Formule 3. De camera's vingen het treffende beeld van Mercedes-teambaas Toto Wolff die wanhopig zijn handen ter hemel hief. Ook Lewis Hamilton, die namens Mercedes' hoofdsponsor Tommy Hilfiger een bezoek brengt aan de Duitse constructeur, keek vol afgrijzen toe.

Het incident waarover ongetwijfeld nog uitgebreid over nagesproken gaat worden maakte de weg naar het podium niet alleen vrij voor Ferrari-routinier Charles Leclerc, maar ook voor Dan Ticktum, die na het vertrek van Max Verstappen bij Red Bull aldaar de teamleider werd. In een rechtstreeks duel met Renault-coureur Pierre Gasly trok de Brit aan het langste eind. Op het podium werd hij toegejuicht door de vele landgenoten die speciaal voor hem naar Australië waren afgereisd. Helemaal zeker is de podiumplaats van Ticktum echter nog niet, aangezien Renault protest heeft aangetekend tegen de agressieve rijstijl van Ticktum. " Die Dan Ticktum-regel is toch zeker niet voor niets in het leven geroepen?", foetert teambaas Alain Prost in gesprek met Racingnews365 . Wordt ongetwijfeld vervolgd. De top zes wordt na een race waarin vooral in het middenveld volop werd geknokt gecompleteerd door Renault's Giuliano Alesi en McLaren's Lando Norris. Nyck de Vries, Daniil Kvyat, Carlos Sainz en Antonio Giovinazzi rapen de kruimels van de top tien op. Hoe spectaculair de race ook was, het mooiste moment volgt direct na de race. Een hevig geëmotioneerde Mick Schumacher valt seconden nadat hij uit zijn Ferrari is gestapt vader Michael Schumacher in de armen. Teambaas Sebastian Vettel kijkt van een afstandje glimlachend toe.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"