Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Bloed van Ricciardo kookt na harde tik Stroll: "Fuck hem!"

Daniel Ricciardo is witheet na zijn uitvalbeurt in China. Hij is totaal niet te spreken over wat Lance Stroll heeft te zeggen over hun incident tijdens de Grand Prix van China. Stroll beukte tijdens een safety car-situatie in op de achterkant van Ricciardo, waardoor de Australiër later uitviel.

"Deze idioot trapte net op de rem. Controleer op vleugelschade", dat zei Lance Stroll over de boardradio nadat hij keihard achterin de bolide van Daniel Ricciardo reed tijdens een safety car-periode. En dat terwijl het veld net op weg was om weer om de race weer te hervatten. Daar is de Australiër totaal niet van gediend. "Ik begon langzaam te kalmeren en toen kreeg ik te horen wat Lance vindt van het incident. En blijkbaar ben ik een idioot en was het mijn schuld. Dus dat deed mijn bloed koken", zo start hij zijn verhaal na zijn uitvalbeurt in China tegenover onder meer RacingNews365.

"Het is zo duidelijk als wat en het gebeurt ook nog eens achter een safety car. Ik bedoel, het enige wat je moet doen is naar de auto voor je kijken, want we kunnen niet voorspellen wat de leider gaat doen. We kunnen er niet van uitgaan dat hij bij bocht 14 weer vol gas gaat rijden. De race begint pas weer bij de lijn. Ik doe mijn best om niet te zeggen wat ik wil zeggen, maar fuck die vent. En dan ben ik nog steeds aardig. Maar als dat is wat hij denkt, dan heb ik zoiets van, ja...", zo probeert Ricciardo zijn emoties nog onder controle te houden.

"Misschien neemt hij over een uur, als hij het ziet, verantwoordelijkheid. Maar als hij dat niet doet, dan kan ik hem niet helpen. Het is zo frustrerend. Natuurlijk gebeuren er race-incidenten, maar achter een safety car, dat zou nooit mogen gebeuren. En wat mijn bloed doet koken, is dat ik zijn onboard heb bekeken om het, laten we het zo zeggen, vanuit zijn perspectief te zien, om opnieuw te proberen misschien een soort van begrip te hebben", zo neemt de Australiër ons mee.

'Zal meer zeggen'

"Zodra we beginnen te remmen, zie je zijn helm draaien. Hij kijkt naar de apex van bocht 14 en hij kijkt niet eens naar mij. En als hij dan omkijkt, zit hij in mijn achterkant. Dus ik weet niet wat hij doet, waar zijn hoofd is. Je hoeft je alleen maar zorgen te maken over mij in die situatie en dat deed hij duidelijk niet. Laten we afwachten wat hij in de media zegt. Maar als hij achter me aankomt, dan zal ik meer zeggen."

Ricciardo vervolgt: "Het is niet zo dat hij me aantikte en me een klap gaf, maar hij kwam onder mijn auto terecht. Hij raakte me zo snel, dat kun je niet eens ontkennen. Het was geen pech dat hij me gewoon aantikte, want hij zat onder me."

"Ik wil dat hij het begrijpt dat hij mij de schuld geeft. Hij moet hiervan leren en we hebben allemaal fouten gemaakt. Ik heb het gedaan, we hebben het allemaal gedaan. Zolang hij maar begrijpt dat hij degene was die duidelijk niet alleen zijn race heeft verpest, maar op de mijne. Dat is het grootste wat we kunnen meenemen", zo sluit de Australiër af.

Bekijk hieronder het incident tussen Ricciardo en Stroll!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco