Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Waarom Bottas zo tergend langzaam was in Spanje

Valtteri Bottas eindigde slechts als negentiende tijdens de Grand Prix van Spanje, terwijl teamgenoot Guanyu Zhou wel punten pakte. De Fin komt nu met een verklaring waarom de race in Spanje zo moeizaam verliep voor hem.

Bottas Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Valtteri Bottas had in zijn Alfa Romeo gedurende de 66 ronden op het Circuit de Barcelona-Catalunya moeite om het tempo op te voeren.

"Voor mij was het vrij duidelijk dat er iets mis was met de auto, want ik reed meer dan een seconde per ronde langzamer en gleed maar wat rond", vertelde Bottas na de race aan de media, waaronder RacingNews365.

"Of het een mechanisch of aerodynamisch probleem was, kan ik niet zeggen, want de balans was niet helemaal verkeerd, maar er was gewoon een gebrek aan algehele grip. Dus we zullen zien of er iets beschadigd is aan de auto."

Hoewel Bottas zich aanvankelijk niet bewust was van de problemen die leidden tot zijn teleurstellende prestaties, onthulde hij later op social media dat zijn team inderdaad wat had gevonden.

"Ik wist dat er iets niet goed was tijdens de race, en we hebben na de race aanzienlijke schade aan de vloer gevonden die ten koste ging van de aerodynamische prestaties. Dat betekende geen kans om voor punten te vechten."

Uitstapje buiten de baan

De oorzaak van de schade werd niet toegelicht, maar Bottas' uitstapje buiten de baan in de beginfase van de kwalificatie was er mogelijk schuldig aan.

Check hieronder die beelden (vanaf 40 seconden zie je Bottas).

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff