Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas eist grote veranderingen bij Alfa Romeo na teleurstellend seizoen

Alfa Romeo eindigde het Formule 1-seizoen met een mager resultaat in de Grand Prix van Abu Dhabi. Nu het team volgend seizoen op de grid terugkeert als Sauber, wil Valtteri Bottas dat er veranderingen gaan plaatsvinden.

Bottas Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als het aan Valtteri Bottas ligt, komt er een compleet nieuwe Formule 1-auto voor Sauber in 2024. De Fin komt hiermee na een slecht, tegenvallend laatste seizoen voor Alfa Romeo.

De naamgevingsovereenkomst voor de Italiaanse autofabrikant in Grand Prix-races is afgelopen en het team keert komend seizoen voor het eerst sinds 2018 terug naar de naam Sauber. Bottas en teamgenoot Zhou Guanyu konden samen slechts zestien punten scoren dit seizoen en eindigden als negende in het constructeurskampioenschap. Met tien punten eindigde Bottas als vijftiende bij de coureurs. Het is zijn slechtste finish sinds de zeventiende plaats en vier punten in zijn debuutseizoen 2013 bij Williams.

Bottas' verwachtingen

De Fin verwacht dan ook grote veranderingen voor volgend seizoen. "Het belangrijkste is dat we een nieuwe auto nodig hebben", legt Bottas uit aan de media, waaronder RacingNews365. "Hij moet anders worden en dat is de grootste les van dit jaar. We zijn duidelijk aan het eindpunt gekomen van deze auto en hebben bij de ontwikkeling niets groots kunnen vinden. Het hele concept moet anders, dus dat is wat we hebben geleerd."

Wat betreft zijn race in Abu Dhabi was Bottas ook al niet tevreden. Hij kwalificeerde als achttiende, maar eindigde zelfs op de voorlaatste plaats nadat hij had gekozen voor een andere strategie. "De omgekeerde strategie, vanaf waar ik gestart was, was logisch, maar het was vrij rustig zonder safety cars."

"Uiteindelijk werkte de eenstopper niet voor ons, we konden de banden gewoon niet in vorm houden, vooral met de mediums aan het einde die begonnen te 'grainen'. Daarom was het tempo vrij laag. Over het algemeen was het tempo er niet helemaal naar, zelfs niet toen de banden goed waren."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola