Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Bottas en Zhou hunkeren naar start F1-seizoen in nieuwe F1-auto: "Het is opwindend"

Met een gloednieuwe auto proberen Stake F1-coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu een beter figuur in de Formule 1 te slaan dan in 2023. Na zes jaar onder de naam van Alfa Romeo te hebben gereden, gaan ze een andere richting op.

Bottas Zhou Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het vroegere Alfa Romeo, dat nu Stake F1 Team Kick Sauber heet, was in 2023 misschien wel het meest kleurloze team op de hele grid. Zowel Valtteri Bottas als Zhou Guanyu wisten weinig indruk te maken en samen reden ze de auto slechts zeven keer in de punten. Een echt hoogtepunt van het jaar is dan ook moeilijk te noemen, misschien wel dat het jaar erop zat. Alleen Haas eindigde nog onder het Zwitserse team en dat moet beter in 2024.

Dat gaat het team doen met een totaal andere look. "Ik denk dat de nieuwe look de aanpak van het team voor de toekomst weerspiegelt: het is nieuw, het is opwindend. Er zijn veranderingen in de aanpak van het team en zelfs de visuals zien er heel anders uit. Ik volgde het voorbeeld: zelfs mijn haar heeft een andere kleur!", zo begint Bottas, die inmiddels zijn twaalfde seizoen in de Formule 1 in gaat.

"We moeten zeker een goede stap maken en goede progressie boeken ten opzichte van vorig jaar. Dat was in alle eerlijkheid een seizoen waarin we niet onze doelen haalden voor onszelf. Dat moeten we nu fixen, we moeten het beter gaan doen en verbeteren", zo vertelt Bottas verder. "Gezien alle veranderingen in het team, geeft me dat het vertrouwen dat het ook echt gaat lukken. We hebben heel wat nieuwe middelen in verschillende afdelingen van het team, we hebben een hele nieuwe identiteit, de nieuwe auto ziet er anders uit en niet alleen de livery. Dat alles geeft me het vertrouwen dat we op een ander pad zitten, hopelijk het juiste pad."

Zhou: 'Verwachtingen zijn hooggespannen'

Ook Zhou Guanyu gaat zijn derde jaar bij het team in. De Chinees pakte tot nu toe twaalf WK-punten, zijn beste resultaat in de Formule 1 is een achtste plek tijdens de Grand Prix van Canada in 2022. "De verwachtingen voor 2024 zijn hooggespannen, maar we weten natuurlijk niet precies waar we staan totdat we racen tegen onze rivalen", zo klinkt Zhou opgetogen. "We hebben een compleet nieuwe auto voor het seizoen, ik ben echt opgewonden en klaar om aan te vallen."

De Chinees ziet dat de nieuwe kleuren de nodige voordelen kan hebben. "Door de felgroene kleur kan ik de crew al van heel ver herkennen tijdens de pitstops. Hopelijk zullen de fans ervan genieten en kunnen we goede resultaten boeken. Misschien zullen de fans wat tijd nodig hebben om zich aan te passen om een zwart/groene wagen te zien, maar het geeft een duidelijk idee van de nieuwe richting van het team en waar we naartoe willen in de toekomst."

Zhou's doel voor 2024 is duidelijk. "Ik wil een stap vooruit maken, meer consistent in de punten finishen, vaker in Q3 terecht komen en alle performance uit de auto halen en tegelijkertijd consistenter zijn. We hadden hoogte- en dieptepunten in de afgelopen twee seizoenen, soms met een goede zaterdag en een teleurstellende zondag, of vice versa. We moeten in 2024 deze schommelingen minimaliseren, consistent zijn op de top van ons potentieel en elk weekend de juiste performance neerzetten", zo sluit Zhou af.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

1 reactie

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen