© Mercedes AMG

Nieuwsoverzicht

Bottas genoot van inhaalrace: "Buitenom in Eau Rouge inhalen was vet"

27 aug. 2018 09:00 René Oudman 0 reacties
Met het voordeel van het hebben van een Mercedes onder het achterwerk was Valtteri Bottas het aan zijn stand verplicht om een flinke sloot punten te scoren, ondanks dat de Fin door een lading gridstraffen vanaf startplaats zeventien aan had moeten vangen. De Mercedes-rijder leek in eerste instantie teleur te stellen door in de eerste bocht schade te rijden, maar Bottas herstelde keurig. Een vierde plek was uiteindelijk zijn deel.

Had hij Sergey Sirotkin niet getoucheerd, dan was een podiumplaats wellicht mogelijk geweest. Bottas vergaloppeerde zich in de hectische openingsfase en dat liet de wedstrijdleiding niet zomaar voorbij gaan: de Fin kreeg twee strafpunten op zijn licentie en moest bovendien vijf seconden bovenop zijn eindtijd tellen.

Gevolgen voor de uitslag had dat echter niet, Bottas bleef de nummer vijf Sergio Pérez ondanks zijn tijdstraf voor. "Ons doel was om de schade te beperken en we hebben een strakke inhaalrace afgeleverd. Ik hoopte stiekem op het podium, maar door mijn aanrijding in de eerste bocht ging dat niet door. Na dat incident werd P4 het streven en om op die positie te finishen is gezien onze zeventiende startplaats zeker niet gek."

"Ik heb genoten van de race, ik kon veel tegenstanders inhalen. Mijn favoriete moment was de inhaalactie op Brendon Hartley, hem passeerde ik buitenom in Eau Rouge. Dat was erg tof", kijkt Bottas met een glimlach terug op zijn gewaagde manoeuvre. "Helaas konden we niet zegevieren op Spa, maar we hebben in ieder geval meer punten gescoord dan Ferrari. Ze zagen er sterk uit, zowel in de kwalificatie als in de race. We hebben een goede stap voorwaarts gezet met onze nieuwe motor maar zullen door moeten werken. Ferrari is nog altijd sneller", besluit de Fin.

Bottas neemt na dertien Grands Prix een vierde plaats in wat betreft de strijd om het rijderskampioenschap, hij heeft 144 punten. Dat zijn er twee minder dan landgenoot Kimi Raikkonen, die ondanks zijn uitvalbeurt in België nog altijd op P3 staat. Teammaat Lewis Hamilton lijkt buiten bereik. De Brit heeft liefst 87 punten meer dan zijn Mercedes-collega.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen