Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas reageert kalm op speculaties over F1-toekomst

Valtteri Bottas is een van de grotere namen die voor komend jaar nog geen contract heeft. Toch lijkt de Fin zich daar voorlopig geen zorgen over te maken.

Bottas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Emilia-Romagna was op de baan niet eens de meest spannende race van dit seizoen, maar buiten de baan gebeurde er alsnog een hoop. De stoelendans op de rijdersmarkt is nog altijd in volle gang en ook Valtteri Bottas lijkt zich nu te mengen in het gedrang. In Imola doken er namelijk foto's op van de tienvoudig Grand Prix-winnaar die het motorhome van Williams verliet. Dit leidde logischerwijs tot speculatie omtrent de toekomst van de Fin.

Een overstap naar Williams behoort namelijk volgens de geruchten zeker tot de mogelijkheden, waar hij terug zou keren op het oude nest om Logan Sargeant te vervangen. De situatie zou theoretisch gezien prima passen in de toekomst van Bottas, die aan het einde van het jaar lijkt te moeten vertrekken bij Stake F1. Het, nu nog, Zwitserse team zal vanaf 2026 namelijk verdergaan als fabrieksteam van Audi en Nico Hulkenberg heeft daar al een stoeltje in beslag genomen. Tel daar de vergaande interesse van Audi in Carlos Sainz bij op en Bottas lijkt vrij kansloos op een contractverlenging bij Stake F1.

Het was dus niet geheel vreemd dat Bottas zijn naam rond gaat bij andere teams, maar tegenover onder meer RacingNews365 ontkent de Fin dat er sprake is van een deal. "Er is helaas nog geen nieuws, dus ik heb niets toe te voegen na afgelopen weekend. Ik heb op dit moment nog nergens een handtekening gezet, al zou ik wel willen dat het snel geregeld wordt. Dat geldt voor alle teams wel denk ik, nu er zoveel beweging in de rijdersmarkt lijkt te zitten. Hopelijk weet ik over enkele weken meer." 

Bijeenkomst Williams

Bottas weet zelf dus nog niet wat zijn toekomst voor hem in petto zal hebben, maar de Fin steekt niet onder stoelen of banken dat hij in Imola wel op bezoek is geweest bij Williams-teambaas James Vowles. De Fin kent hem nog van zijn tijd bij Mercedes, dus het voelde voor hem vooral als bijpraten met een bekende. "Het was wel goed om even te praten, want het is altijd leuk om een oude vriend te spreken. We hebben een erg goede kop koffie gedronken,' knipoogde de Fin. 

De interacties tussen Bottas en Vowles hield de Formule 1 jarenlang bezig. De teambaas van Williams is namelijk verantwoordelijk voor de welbekende "Valtteri, it's James"-boordradio's, waar tot op de dag van vandaag nog grappen over gemaakt worden. Als voormalig leidinggevend strategist bij Mercedes kent Vowles Bottas dus als geen ander, al was er volgens de Fin nooit sprake van kwade bedoelingen tussen de beide heren.

"We hebben het altijd goed kunnen vinden samen. Op sommige momenten werd er echt wel een ding van gemaakt omdat mensen die boordradio's heel leuk leken te vinden, maar de media liet dat allemaal wat erger lijken dan het eigenlijk is. Er waren nooit problemen tussen ons en mijn relatie met hem is altijd goed geweest. We waren altijd heel direct en eerlijk, dus dat was prettig."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap