Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas nu al op het randje van een gridstraf

Valtteri Bottas balanceert nu al op het randje van een gridstraf. De Alfa Romeo-coureur moest een motoronderdeel wisselen waarvan er maar twee per seizoen straffeloos zijn toegestaan.

Bottas Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Was Valtteri Bottas eind 2021 de coureur met de meeste motorwissels - toen nog bij Mercedes -, nu is hij in 2022 met Alfa Romeo de eerste die op het randje van een gridstraf balanceert. Het ging al vroeg in de eerste vrije training mis. Zijn Ferrari-motor sputterde tegen en dus was Alfa Romeo genoodzaakt de CE (Control Electronics) te wisselen.

Van de CE mag je er per seizoen maar twee gebruiken en dus zit Bottas reeds op het punt dat hij bij nóg een wissel van hetzelfde onderdeel tegen een gridstraf aan loopt. In dat geval wordt hij tien plaatsen terug gezet op de grid. Als nadien het onderdeel nóg vaker gewisseld wordt, volgt voortaan een gridstraf van vijf plaatsen.

Bottas kritisch, maar hoopvol

Bottas zelf echter vertrouwt erop dat men het probleem in de kiem weet te smoren: "Ze hebben de oorzaak gevonden, iets met de elektronica. Het zou nu niet meer opnieuw moeten gebeuren. Het is echter niet het eerste probleem waar we tegenaan lopen, dus we moeten op elk afzonderlijke detail blijven letten om er zeker van te zijn dat dit soort dingen niet opnieuw gebeurt."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull