Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas nu al op het randje van een gridstraf

Valtteri Bottas balanceert nu al op het randje van een gridstraf. De Alfa Romeo-coureur moest een motoronderdeel wisselen waarvan er maar twee per seizoen straffeloos zijn toegestaan.

Was Valtteri Bottas eind 2021 de coureur met de meeste motorwissels - toen nog bij Mercedes -, nu is hij in 2022 met Alfa Romeo de eerste die op het randje van een gridstraf balanceert. Het ging al vroeg in de eerste vrije training mis. Zijn Ferrari-motor sputterde tegen en dus was Alfa Romeo genoodzaakt de CE (Control Electronics) te wisselen. Van de CE mag je er per seizoen maar twee gebruiken en dus zit Bottas reeds op het punt dat hij bij nóg een wissel van hetzelfde onderdeel tegen een gridstraf aan loopt. In dat geval wordt hij tien plaatsen terug gezet op de grid. Als nadien het onderdeel nóg vaker gewisseld wordt, volgt voortaan een gridstraf van vijf plaatsen.

Bottas kritisch, maar hoopvol

Bottas zelf echter vertrouwt erop dat men het probleem in de kiem weet te smoren: "Ze hebben de oorzaak gevonden, iets met de elektronica. Het zou nu niet meer opnieuw moeten gebeuren. Het is echter niet het eerste probleem waar we tegenaan lopen, dus we moeten op elk afzonderlijke detail blijven letten om er zeker van te zijn dat dit soort dingen niet opnieuw gebeurt."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden