Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Breaking: Beide Haas-coureurs moeten vrezen voor diskwalificatie na bijzonder vergrijp in Monaco

De twee Haas-coureurs moeten vrezen voor hun positie tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Er is namelijk iets niet in orde aan de beide auto's.

Magnussen FP2 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen staan in hun Haas op respectievelijk de twaalfde en vijftiende plek na de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco, maar het is de vraag of dat zo gaat blijven. Bij de technische controle is namelijk geconstateerd dat bij het bovenste verstelbare element van de achtervleugel van beide auto's de maximale afstand is overschreden.

Jo Bauer, de Technical Delegate van de FIA, heeft dit nu voorgelegd bij de stewards om ernaar te kijken. Wat Bauer heeft geconstateerd, komt namelijk niet overeen met het technische reglement in de Formule 1. En dus zou het zomaar kunnen dat er een zware straf boven het hoofd van zowel Hulkenberg als Magnussen hangt.

Een zelfde soort situatie vond in 2021 plaats bij Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Brazilië. De zevenvoudig wereldkampioen werd destijds gediskwalificeerd. Het lijkt dan ook logisch dat beide Haas-coureurs een zelfde soort straf boven het hoofd hangt.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training