Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: Grand Prix van Nederland langer op de Formule 1-kalender

De GP van Nederland zal ook in in ieder geval 2024 en 2025 op de Formule 1-kalender blijven staan. Het FOM heeft het contract met de Dutch GP met twee jaar verlengd.

Prachtig nieuws om de donderdag mee te beginnen! De GP van Nederland heeft haar contract met de Formule 1 verlengd en zal daardoor ook in 2024 en 2025 op de kalender blijven staan, zo heeft de organisatie bekend gemaakt. Ondanks grote concurrentie van andere landen en steden heeft het raceweekend in Zandvoort zich weten te onderscheiden van de rest en daarom willen de F1-bazen graag langer samenwerken met de organisatie onder leiding van directeur Robert van Overdijk en Sportief Directeur Jan Lammers.

Minstens vijf jaar op de kalender

Nadat Max Verstappen er eigenhandig voor zorgde dat de populariteit van de Formule 1 in Nederland door het dak ging, zag men in Zandvoort hun kans schoon en bedacht men de plannen voor de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix, die in 1985 voor het laatst plaatsvond alvorens deze weer terugkeerde op de kalender in 2020. Vanwege het coronavirus moesten we een jaar wachten op de race in Zandvoort, maar meteen was het een groot spektakel. In de duinen werd een waar volksfeest georganiseerd, met volop entertainment en andere prachtige aspecten. Het was een waar festival, tot vreugde van de F1-bazen, die de race ondanks moordende concurrentie graag langer op de kalender zien. En dus werd de optie in het contract gelicht, waardoor we ook in 2024 en 2025 van de vierde en vijfde vernieuwde editie mogen gaan genieten in Zandvoort.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden