Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Breaking: Haas en teambaas Steiner per direct uit elkaar

Groot nieuws uit de Verenigde Staten: Haas en teambaas Guenther Steiner zijn per direct uit elkaar gegaan. Ayao Komatsu neemt zijn taken over.

Steiner Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas heeft afscheid genomen van teambaas Guenther Steiner. Dat meldt het team in een persbericht. De Italiaan nam de honneurs waar vanaf het moment dat Haas haar intrede deed in de Formule 1, een periode waar nu een einde aan komt. Ayao Komatsu is zijn opvolger. De 47-jarige Japanner was als Director of Engineering al verbonden aan Haas en moet de prestaties van het team flink gaan verbeteren. Haas eindigde in 2023 voor de tweede keer in drie jaar als laatste in het constructeurskampioenschap.

CEO Gene Haas bedankt Steiner voor zijn bewezen diensten. "Allereerst wil ik Guenther Steiner bedanken voor al zijn harde werk in de afgelopen tien jaar en hem het allerbeste voor de toekomst wensen. Voor de organisatie was het duidelijk dat we onze prestaties op het circuit moesten verbeteren. Met de aanstelling van Ayao Komatsu hebben we engineering fundamenteel in het hart van ons management geplaatst."

"We hebben een aantal successen geboekt, maar we moeten consistenter zijn in onze resultaten", stelt Haas. "Dat gaat ons helpen om de bredere doelen van de organisatie te behalen. We moeten efficiënt omgaan met de middelen die we hebben, maar het verbeteren van onze ontwerp- en engineeringcapaciteiten is onze sleutel tot succes. Ik kijk ernaar uit om er met Ayao fundamenteel voor te zorgen dat we ons potentieel maximaliseren in de Formule 1."

"We zijn duidelijk niet competitief genoeg geweest"

Komatsu reageert verheugd op zijn promotie en beaamt dat er veel werk verricht moet worden. "Ik ben natuurlijk erg blij dat ik de kans krijg. Ik ben al onderdeel van het team sinds ons debuut in 2016 en daarom gepassioneerd betrokken bij het succes in de Formule 1. Ik kijk ernaar uit om ons programma en de verschillende competitieve activiteiten intern te leiden, zodat we een structuur kunnen bouwen die betere prestaties op het circuit oplevert."

"We zijn een prestatiegericht bedrijf", legt Komatsu uit. "We zijn duidelijk niet competitief genoeg geweest en dat is frustrerend voor ons allemaal. De steun van Gene en onze verschillende partners is geweldig en we willen hun enthousiasme weerspiegelen met een betere auto op het circuit. We hebben een geweldig team van mensen in Kannapolis, Banbury en Maranello en ik weet zeker dat we samen de resultaten kunnen behalen waartoe we in staat zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen