Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Breaking: Horner vrijgesproken door externe advocaat

Christian Horner lijkt ook gedurende het Formule 1-seizoen 2024 de teambaas van Red Bull Racing te blijven. Het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag is afgerond en de Brit is vrijgesproken door de ingeschakelde advocaat.

Horner Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kogel is door de kerk. Na drie weken van onzekerheid is er duidelijkheid gekomen over het onderzoek naar Christian Horner. De Brit zou grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond, maar is uiteindelijk vrijgesproken door de ingeschakelde advocaat. Dat laat moederbedrijf Red Bull weten.

Horner gaat dus voorlopig zijn twintigste seizoen in als hoofd van Red Bull Racing, de formatie die de laatste jaren met Max Verstappen zo succesvol was. Horner werd in 2005 als eerste teambaas van dat team aangesteld, nadat de energiedrankjesfabrikant het team overkocht van Jaguar Racing.

Moederbedrijf Red Bull meldt het volgende in het statement. Het concern benadrukt dat de medewerker die de klacht heeft ingediend nog in beroep kan gaan. "Het onafhankelijke onderzoek naar de beschuldigingen aan het adres van de heer Horner is afgerond en Red Bull kan bevestigen dat de klacht is afgewezen. De melder heeft het recht om in beroep te gaan. Red Bull is ervan overtuigd dat het onderzoek eerlijk, rigoureus en onpartijdig is geweest."

"Het onderzoeksrapport is vertrouwelijk en bevat de privégegevens van de partijen en derden die aan het onderzoek hebben meegewerkt. Daarom zullen we uit respect voor alle betrokkenen verder geen commentaar geven. Red Bull blijft ernaar streven om op de werkvloer aan de hoogste normen te voldoen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs