Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Stewards vellen oordeel over incident Sainz en Hulkenberg

Na afloop van de kwalificatie in Monaco werd bekend dat Carlos Sainz bij de stewards moest verschijnen en dat zo zijn derde startplaats in gevaar kwam. De Spanjaard kan echter opgelucht ademhalen, want hij heeft geen straf gekregen. Voor Nico Hulkenberg gold hetzelfde, al loopt de Duitser nog gevaar om een ander vergrijp.

Sainz Quali Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz reed achter Charles Leclerc en Oscar Piastri naar de derde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco, maar moest na afloop nog wel even vrezen voor zijn goede startpositie. De Ferrari-coureur zou namelijk Alexander Albon gehinderd hebben in bocht 15 en 16 en moest bij de stewards verschijnen om uitleg te verschaffen.

De stewards hebben geoordeeld dat een straf niet noodzakelijk is. Sainz vond dat hij genoeg actie ondernam om Albon ruimte te geven, terwijl de laatstgenoemde coureur verklaarde dat het geen duidelijk voorbeeld van hinderen was. Sainz mag dus gewoon zijn derde startpositie behouden.

Ook Nico Hulkenberg werd niet bestraft voor het ophouden van Esteban Ocon. De Haas-coureur reed flink in de weg, maar na afloop werd duidelijk dat zijn radio niet optimaal werkte. Hulkenberg wordt net als teamgenoot Kevin Magnussen nog wel onderzocht wegens een mogelijk illegaal DRS-systeem. Wellicht volgt er dus nog diskwalificatie.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"