Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: Liberty Media wil Formule 1-sprintrace op zaterdag

Een deel van de plannen van Liberty Media is al uitgelekt. Zo willen de eigenaren van de Formule 1 het kwalificatieprogramma omgooien en een sprintrace introduceren op zaterdag.

Volgend weekend presenteert Liberty Media haar plannen voor de toekomst van de Formule 1. Een van deze plannen is om de kwalificatie- en raceopzet te veranderen. De zaterdag krijgt veel meer een centrale rol in het programma, met onder andere een sprintrace. Dat meldt Auto Motor und Sport. De huidige F1-opzet is niet in trek bij jongeren, omdat races vaak anderhalf uur of langer duren. De lengte van een bioscoopfilm, alleen gebeurt er in de F1 weinig tijdens de races. Om het aantrekkelijker te maken voor het publiek komt Liberty Media met het idee om een sprintrace te introduceren. Het weekend begint met het tonen van de bolides aan het publiek. Tickets voor de vrijdag zijn slechts 50 euro en mensen kunnen de auto's van dichtbij bewonderen. Vervolgens zijn er op vrijdag twee trainingssessies. Zaterdagochtend is de kwalificatie die gevolgd wordt door een sprintrace van slechts 100 kilometer.

Het plan om de race in de omgekeerde volgorde van de WK-stand te laten beginnen is opgegeven. De langzaamste mannen zouden daarbij als eerste en de WK-leider als laatste. Besloten is om een traditionele kwalificatiesessie te houden voor deze sprintrace. Liberty wil een sprintrace van 100 kilometer, waarin geen beperking is voor het brandstofverbruik. Coureurs moeten echt vol kunnen racen. De uitslag van de sprintrace is tevens de startopstelling voor de race van zondag. Wij verwachten deze week meer informatie omtrent dit plan.

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"