Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: Robert Kubica tekent Formule 1 contract bij Williams

De comeback van Robert Kubica in de Formule 1 is rond. De Pool keert in 2018 terug in de F1 bij het team van Williams. Kubica reed in 2010 zijn laatste Grand Prix.

Robert Kubica staat in 2018 en 2019 aan de start voor het Formule 1 team van Williams. Dit meldt RTL GP op basis van bronnen uit de directe omgeving van Kubica. De Pool kwam van 2007 tot en met 2010 in de Formule 1 uit, maar moest zijn loopbaan stopzetten als gevolg van een zware rallycrash. Bij deze crash beschadigde Kubica diverse spieren in zijn rechterarm. Nu bijna acht jaar later is de arm voldoende genezen om een nieuw F1-avontuur aan te gaan.

Dit seizoen testte Kubica diverse keren voor het F1-team van Renault, maar de Franse renstal koos uiteindelijk voor Carlos Sainz. Rondom de fysieke gesteldheid van Kubica zijn nog altijd vraagtekens. Zo spraken voormalig F1-coureurs Jacques Villeneuve en Juan Pablo Montoya zich negatief uit over een mogelijke comeback. Bij Williams wordt Kubica de teamgenoot van Lance Stroll. De Canadees maakte dit seizoen zijn debuut in de F1.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi