Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Breed glimlachende Ricciardo reageert grappend op 'late' comeback: "Ben ook een watje"

De tweede comeback van Daniel Ricciardo dit jaar staat op de planning tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij is blij om weer terug te zijn in de Formule 1.

Ricciardo US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij is terug, voor de tweede keer dit jaar! Vijf races heeft Daniel Ricciardo moeten herstellen van een breuk in zijn hand, die hij tijdens de tweede vrije training van de Grand Prix van Nederland opliep. Liam Lawson heeft in de tussentijd goed op zijn AlphaTauri-wagen gepast, maar in Austin is de goedlachse Australiër er weer bij.

Je kunt dan ook niet om hem heen tijdens de persconferentie op donderdag. En dat is niet alleen vanwege zijn cowboy-schoenen, maar ook vanwege zijn brede glimlach. "Ik ben ontzettend blij om terug te zijn", zijn zijn eerste woorden tegenover de aanwezige pers in Austin, waaronder RacingNews365.

Ricciardo's breuk erger dan verwacht

De hand van Ricciardo is dan ook weer genezen: "De hand is goed, en ja, ik wil er nu gewoon weer tegenaan gaan." Het herstel viel hem eerlijk gezegd nog best tegen: "Maar ik ben ook wel een beetje een watje. Dus misschien was het toch niet zwaarder dan verwacht."

De botbreuk in de hand van de Australiër bleek erger dan wat in eerste instantie verwacht werd. "Toen het ongeluk gebeurde en duidelijk werd welk bot ik gebroken had, leek het redelijk oké. Het leek een bot dat makkelijk te genezen zou zijn, maar toen we de operatie in Spanje achter de rug hadden, bleek de breuk een stuk erger dan eerst gedacht werd. Daarom duurde het herstel ook zoveel langer als je het mij vraagt, en was het waarschijnlijk een stukje pijnlijker voor mezelf."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen