Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Briatore wil eerste grote slag slaan voor Alpine: "Ongelofelijk dat hij nog vrij is"

Wordt het Audi, Williams of toch Alpine? Carlos Sainz moet zijn keuze voor 2025 nog maken, maar kan in ieder geval wel op verregaande interesse van Alpine rekenen. Dat bevestigt adviseur Flavio Briatore.

gasly ocon Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Carlos Sainz begon 2024 niet zoals gewenst. De Spanjaard kreeg in februari te horen dat Lewis Hamilton hem ging vervangen bij Ferrari en er geen plaats meer voor hem was. Vooral Audi en Williams waren gelijk geïnteresseerd in zijn diensten, maar Sainz wachtte liever af. Misschien volgde er wel een kans bij Red Bull of Mercedes.

Die kans kwam er uiteindelijk niet, waardoor Sainz op het moment van schrijven zijn keuze nog moet maken. Het leek dus op een tweestrijd tussen Audi en Williams uit te draaien, maar RacingNews365 kon recent melden dat ook Alpine zich in de strijd heeft gemengd. Flavio Briatore, kersvers adviseur van het Franse fabrieksteam, bevestigt tegenover Radio Rai dat Alpine dolgraag Sainz wil aantrekken.

"Er is veel interesse, we gaan het de komende dagen zien", stelt Briatore. "Maar op dit moment maakt de coureur voor Alpine geen verschil, we moeten eerst de auto verbeteren. Wel is het ongelofelijk dat Carlos nog steeds vrij is. We willen hem allemaal graag in het team hebben en we zullen doen wat we kunnen."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Lando vs. Max McLaren stapte naar FIA om rijgedrag Verstappen