Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Britse F1-prominent laakt 'veel te milde straf' Red Bull: "Doet denken aan crashgate '08"

De straf voor Sergio Perez na de Grand Prix van Canada blijft de gemoederen bezig houden. Will Buxton, presentator van F1TV, vindt de boete en gridstraf veel te mild en verwijst naar 'crashgate'.

Na afloop van de Grand Prix van Canada kreeg Sergio Perez een gridstraf van drie plaatsen. De Mexicaan crashte in bocht zes en reed met een 'onveilige' auto weer de baan op. Onderweg naar de pits verloor hij heel wat onderdelen, waardoor de veiligheid van andere coureurs in het geding kwam. Red Bull gaf bij de stewards toe dat ze Perez bewust opdroegen om verder te rijden, om zo een safety car te voorkomen en de eerste plaats van Max Verstappen te beschermen.

Will Buxton, presentator van F1TV, vindt de boete van 25.000 euro en gridstraf van drie plaatsen niet genoeg. De Brit deelt zijn mening op X. "Persoonlijk denk ik dat de consequenties voor het team veel te mild zijn. Red Bull heeft toegegeven dat ze Perez hebben opgedragen om de regels te overtreden en zo andere coureurs in gevaar te brengen om zo een safety car te vermijden. Ze wisten dat ze zo de overwinning konden verliezen."

Buxton verwijst zelfs naar 'crashgate', toen Nelson Piquet jr. tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008 bewust crashte om teamgenoot Fernando Alonso de overwinning te schenken middels een handig getimede piststop tijdens een safety car-periode. "Draai de redenering om en je hebt een team dat een coureur vertelt de regels te overtreden om een safety car te creëren en zo te winnen. Het is een klein verschil van interpretatie. De ene overtreding is goed voor een gridstraf en een boete. De andere is Singapore 2008..." 

Update: Buxton heeft later op de dag de tweet verwijderd.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap