Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown kan nieuwe tatoeage zetten na zege Norris: "Deze gaat wel pijn doen!"

Lando Norris heeft eindelijk zijn eerste overwinning binnen, maar pech stond een goed resultaat voor Oscar Piastri in de weg. McLaren-CEO Zak Brown is ondanks de afwisselende hoogte- en dieptepunten ontzettend tevreden na het weekend in Miami.

Norris win Miami 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren liet in 2023 al zien dat ze weer serieus met de top mee kunnen strijden en ook in 2024 lijken ze die status weer waar te maken. Tijdens de Grand Prix van Miami zou het team met nieuwe upgrades komen in de hoop de aansluiting nog concreter te maken, maar uiteindelijk werd het allemaal nog veel mooier. Een sterk optreden van Lando Norris leverde de Brit namelijk de overwinning op en ondanks de pech die teamgenoot Oscar Piastri op zijn dak kreeg zat de sfeer er bij McLaren goed in.

Zak Brown geeft bij F1TV dan ook aan dat ze het fantastische resultaat niet alleen te danken hebben aan Norris, die de sterren van de hemel reed. "Het is gewoon fantastisch. Ongeveer duizend mensen hebben zo hard aan deze auto gewerkt en ik kan niet wachten om dit met hen te vieren. Mijn telefoon staat roodgloeiend en ik heb echt zin om iedereen in de fabriek te feliciteren, want dit was ook dankzij hen een geweldig weekend."

Richting het einde van de race viel Piastri nog buiten de punten toen hij door Carlos Sainz aangetikt werd. Brown weet dat de jonge Australiër simpelweg geteisterd werd door pech. "Hij ging ineens weer heel hard racen, ja. Ik heb wel met hem te doen, want hij reed echt een fantastische race. De safety car kwam voor hem op het verkeerde moment. Het is jammer dat hij daardoor niet het maximale resultaat uit de auto kon halen, maar zijn tijd komt nog wel."

Positieve én negatieve herinneringen

Andere momenten zullen er zeker komen, maar Brown weet de perfecte manier om deze overwinning nooit meer te vergeten. Na de overwinning van Daniel Ricciardo in Monza werd er namelijk gesproken over een tatoeage en daar is de Amerikaan in dit geval ook niet vies van. "Ik denk dat het dan het circuit wordt, al zou ik wel willen dat het wat korter was! Monza was niet echt pijnlijk maar dit circuit heeft meer bochten, een stuk of negentien zelfs. Dat gaat dan wel pijn doen," grapt hij.

De overwinning in Miami riep echter ook een aantal minder leuke herinneringen op, want de in december overleden Gil de Ferran kwam namelijk uit Florida. Brown vond het daarom belangrijk dat er ook aan de voormalig coureur gedacht werd. "Ik dacht vrijwel meteen aan Gil op het moment dat de overwinning werkelijkheid werd. Hij kwam natuurlijk uit Florida. We wilden gewoon zeker weten dat deze overwinning ook een soort ode aan Gil zou worden."

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'