Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brown: "Red Bull heeft enkele veelbelovende carrières te vroeg geruïneerd"

Zak Brown is weinig subtiel als ter sprake komt hoe Red Bull in het verleden met (junior)coureurs is omgesprongen. De Amerikaan is van mening dat de Oostenrijkse formatie enkele veelbelovende carrières te vroeg om zeep heeft geholpen.

McLaren is dit seizoen in vele autosportdisciplines actief: Formule 1, IndyCar, Extreme E en het heeft ook een eigen esportafdeling. In de IndyCar komt supertalent Patricio O'Ward uit voor McLaren. CEO Zak Brown is zeer gecharmeerd van de Mexicaan, maar kan hem op korte termijn geen F1-zitje beloven. Zelfs niet als hij dit seizoen kampioen wordt in de IndyCar: "Dan blijft hij daar." "Lando Norris heeft een langlopend contract bij ons en ook Daniel Ricciardo heeft nog een paar jaar te gaan. Op korte termijn is er dus geen zitje vrij", zo wordt Brown geciteerd door The Race . Maar evengoed is Brown zeer blij met O'Ward, die zich in 2019 kortstondig Red Bull-junior mocht noemen. Echter, hij werd snel weer bedankt voor bewezen diensten. Brown denkt er het zijne van. "Hij is zeker iemand die door de handen heen is geglipt (bij Red Bull, red.). Volgens mij heeft Red Bull hem terwijl hij voor hen actief was welgeteld drie races de kans gegeven. Maar als je verder kijkt dan Max Verstappen alleen, dan zie je dat ze wel meer goede coureurs hebben laten gaan."

"Red Bull heeft heel wat coureurs versleten"

"Ik denk dat ze er een paar geruïneerd hebben die in mijn ogen alles hadden, maar die niet genoeg kansen zijn geboden", vervolgt de kritische autosportliefhebber, om vervolgens wel een kanttekening te plaatsen bij zijn eigen overpeinzingen. "Red Bull won afgelopen seizoen de wereldtitel en wij niet, dus ik kan toch ook weer niet zeggen dat ze daar niet weten wat ze doen. Maar ze zijn wel kei hard. Carlos Sainz is een goed voorbeeld. Daniel (Ricciardo, red.) had ook al bewezen hoe goed hij was, maar ook hij koos ervoor Red Bull te verlaten." "Sebastian Vettel vertrok er ook. Natuurlijk is het Verstappen-verhaal een geweldig verhaal en die hebben ze zelf 'gevonden'. Maar Alex Albon en Pierre Gasly... Gasly is een geweldenaar van een coureur, maar Red Bull heeft heel veel coureurs versleten."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'