Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown wil actie van F1 en FIA in zaak Horner: "Pas dan een streep eronder"

Zak Brown heeft zich in navolging van Toto Wolff kritisch uitgelaten over de afronding van het onderzoek naar Christian Horner. De CEO van McLaren vindt dat er veel speculatie blijft bestaan.

Horner Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na weken van onduidelijkheid werd woensdag bekend dat Christian Horner is vrijgesproken door een externe advocaat. De Britse teambaas werd onderzocht wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag, maar het moederbedrijf Red Bull stelde in een bondig, feitelijk statement dat de melding is afgewezen. Zak Brown, de CEO van McLaren, vond het statement niet toereikend genoeg.

"Ik heb de verklaring gelezen", vertelt Brown tegenover onder meer RacingNews365. Hij vindt dat het verhaal pas kan worden afgesloten als de FIA en de Formule 1 helemaal achter het onderzoek en de resultaten staan. "Ik denk dat er nog steeds veel geruchten en speculaties zijn. De FIA en de Formule 1 hebben een verantwoordelijkheid en autoriteit ten opzichte van onze sport en onze fans. Wij zijn op en naast het circuit ambassadeurs voor de sport, zoals je dat ook bij andere sporten ziet. Daarom vind ik dat alles transparant met hen (de sport en de fans red.) gedeeld moet worden."

"Ze moeten het eens zijn met de uitkomst en de conclusie van Red Bull. Tot die tijd zal er veel speculatie zijn, omdat er veel onbeantwoorde vragen zijn over het gehele proces. Dat is wat nodig is voor degenen die de sport leiden om er echt een streep onder te kunnen zetten en tot die tijd zal er door mensen gespeculeerd blijven worden. Ik denk niet dat dat gezond is voor de sport."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs