Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Martin Brundle

Brundle helemaal klaar met 'vloekdiscussie': "Kinderachtig op alle vlakken"

Het verhaal van het Grand Prix-weekend was een gebeurtenis die niet op de baan plaats vond. De woorden van FIA-president Mohammed Ben Sulayem over scheldende coureurs werden flink opgepakt met Max Verstappen voorop. Voormalig F1-coureur en hedendaags analist Martin Brundle is helemaal klaar met deze discussie.

Verstappen Norris Piastri Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Singapore barste er een bom in de Formule 1. President van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, gaf in een interview aan dat er minder gescholden moest worden door de coureurs en dat schoot bij vele in het verkeerde keelgat. Vooral Max Verstappen liet duidelijk merken wat hij van de woorden van de FIA-president vond. In de persconferentie op donderdag liet Verstappen het niet na om meermaals het woord 'fucked' te gebruiken. Dit stootte dan weer tegen het zere been van de FIA, waardoor Verstappen een taakstraf aan zijn broek kreeg.

Hoewel dit allemaal gebeurde voor er ook maar een meter was gereden, sudderde deze discussie het volledige weekend door. Op de persconferenties die volgden, op zaterdag en zondag, wilde Verstappen vrijwel niets kwijt. Na afloop stond hij de pers juist wel uitgebreid te woord. Alles om maar niet te veel te hoeven zeggen in een ruimte van de FIA. Voormalig F1-coureur en hedendaags analist Martin Brundle was ook aanwezig in Singapore en zag de hele discussie voor zijn neus ontvouwen.

En daar is Brundle nu wel een beetje klaar mee. Bij Sky Sports laat hij duidelijk merken wat hij van de hele discussie vindt: "Dit is een storm in een glas water. Kinderachtig op alle vlakken als ik eerlijk ben. En eigenlijk wil ik mijn hartslag er ook niet door verhogen door er over te praten, maar we zijn het allemaal eens. Ik denk dat de coureurs via de GPDA, de Grand Prix Drivers Association, samen moeten komen."

'Zij zijn representatief'

Volgens Brundle moeten coureurs niet vergeten dat zij rolmodellen zijn, niet alleen voor zichzelf: "Ze representeren niet alleen zichzelf, maar ook hun families, landen, deze geweldige teams hier in de paddock en grote internationale sponsoren. En ze weten dat dondersgoed, want ze zetten handtekeningen op petjes, ze zien de fanzones."

"En hoop jongelingen volgen de Formule 1 tegenwoordig en dus hebben ze een grote verantwoordelijkheid om de controle hierover te behouden. Natuurlijk, in het heetst van de strijd gebeurd het iedereen wel eens, maar zinloos schelden is volgens mij niet nodig", zo vervolgt Brundle. 

Nico Rosberg, die naast Brundle staat wanneer de Brit deze woorden uitspreekt, is het niet eens met hem. Wanneer de voormalig wereldkampioen vraagt aan Brundle of hij nog nooit heeft gescholden in zijn jongere jaren, antwoordt de Brit fel: "Leuk dat je het vraagt, maar ik zou nooit in een persconferentie gaan zitten en vervolgens zinloos gaan zitten schelden. Nee, want ik vind dat je aan je publiek moet denken."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore