Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Brundle luidt noodklok over Mercedes

Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle maakt zich zorgen om Mercedes. Volgens de Brit gaat het écht niet goed bij de renstal.

Hamilton race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat is er toch allemaal aan de hand bij Mercedes? Het team presteert ook in 2024 ondermaats en bezet de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Vooral Lewis Hamilton heeft het niet naar zijn zin in de W15 en haalde pas tien schamele puntjes binnen. Soms lijkt Mercedes gewoon niet te weten hoe ze de sweet spot moeten vinden en wat het probleem is. Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle heeft dat ook opgemerkt en maakt zich ernstig zorgen.

"Ze moeten de auto begrijpen en ik denk dat dat een grote zorg is voor alle werknemers van Mercedes", stelt Brundle in de Sky Sports F1 Podcast. "Er lopen een heleboel slimme mensen rond en ze beschikken ook over enorm veel middelen, prestatietools en budget. Ik ga niet proberen te raden wat er mis is met de auto, want als zij het niet weten, dan weet ik het zeker niet."

Toch ziet Brundle een groot probleem. Mercedes heeft volgens hem de huidige reglementen niet onder de knie. "Ze krijgen geen grip op de ground effect-reglementen. We bevinden ons in het derde seizoen van de reglementen en Mercedes denkt dat ze het onder de knie hebben, geven veel positieve signalen af en de auto stuitert steeds een beetje."

Het gevolg? Wisselvallige resultaten. "Het probleem is dat de bolide af en toe fantastisch presteert en ze echt heel snel zijn in fases. Ze kunnen dat alleen niet herhalen van sessie tot sessie, laat staan van dag tot dag en Grand Prix tot Grand Prix. Mercedes heeft een auto die op een dun koord balanceert, waardoor het er soms op lijkt dat ze het eindelijk voor elkaar hebben. Meestal begrijpen ze het echter gewoon niet."

"Als dat het geval is, dat de bevindingen van je tools en slimme mensen niet overeenkomen met de stopwatch en prestaties van andere auto's op het circuit, dan is dat heel frustrerend én heel zorgwekkend", sluit Brundle bezorgd af.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'