Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2023

Brundle roept op tot regelwijzigingen na Mercedes-pech

Veel coureurs betwisten de beslissingen die zijn genomen tijdens de GP van Australië. Zeker coureurs die na een van de herstarts een slechtere positie verwierven of zelfs helemaal uitvielen, zeggen dat niet alle rode vlaggen terecht waren. Martin Brundle kiest de kant van de wedstrijdleiding. "Ze doen dit niet voor de show."

Russell engine problems Australia 2023 Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het leek een goede beslissing van Mercedes. Na de crash van Alexander Albon haalde het team George Russell, de leider in de wedstrijd, naar binnen. De safety car was op de baan en Russell kreeg nieuwe banden onder zijn wagen. Toen volgde de rode vlag. Lewis Hamilton en Max Verstappen kregen een gratis bandenwissel in hun schoot geworpen én behielden hun posities, terwijl Russel terugviel naar P7.

Volgens analist Martin Brundle was dat niet helemaal eerlijk, zo zegt hij bij Sky Sports. "Wat de race van Russell verpestte was dat zijn motor ontplofte waardoor hij uitviel. Maar wat zijn race slechter maakte was dat het team hem heel slim dacht te pitten tijdens de safety car-situatie. Maar daarna kwam er die verrassende rode vlag", aldus Brundle.

Baat bij hebben

"Het doel van de mogelijkheid om je banden te wisselen tijdens een rode vlag is dat er bijna altijd een incident is geweest, brokstukken, schade, je mag je voorvleugels wisselen, en als je lekke banden hebt of wat dan ook, mag je je banden wisselen. Op dat moment wordt het verstandig geacht om elk team een nieuwe set banden te laten monteren."

Volgens Brundle moet er gekeken worden of er aanpassingen moeten komen aan het reglement. "Ik denk dat we dat moeten herzien, maar zoals altijd in de Formule 1 is zoiets een enorm ingewikkelde zaak. We moeten daar echt over nadenken voordat we dat veranderen, want het irriteert mensen echt, maar een andere keer heeft Russell er misschien baat bij."

Ook interessant:

Verstappen reed met de handrem erop tijdens GP Australië

De GP van Australië was chaotisch, maar uiteindelijk won Max Verstappen wel. Met de handrem erop? Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken in de onderstaande podcast alle gebeurtenissen tijdens het GP-weekend in Melbourne.

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken