Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle zet vraagtekens bij toekomst Verstappen: "Dat verandert de zaak he.."

Max Verstappen was op de donderdag in Oostenrijk duidelijk, hij blijft in 2025 bij Red Bull. Al zat daar wel een maar aan. Alleen zolang de auto goed is en hij zich goed voelt bij het team. De recente explosie tussen zijn vader, Jos Verstappen, en Red Bull-teambaas Christian Horner kan die uitspraak wel eens in een heel ander daglicht plaatsen.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was het gesprek van de dag op de vrijdag in Oostenrijk. Jos Verstappen maakte flinke aantijgingen aan het adres van Christan Horner. Het werd een geschil, waar men bij Mercedes maar al te graag boven op dook. Toto Wolff verklaarde bijvoorbeeld: "Christian brabbelt en Jos zou ook helemaal niet slecht zijn (als aanwinst red.). Als we een snelle auto hebben, dan willen snelle coureurs bij ons rijden. We moeten verbeteren, want dan zijn we ook een goede bestemming voor Max Verstappen."

Martin Brundle, voormalig Formule 1-coureur en hedendaags analist van Sky Sports, heeft met verbazing gekeken naar de recente ontwikkelingen bij Red Bull. Hij vertelt erover bij het Britse medium: "Nou, dit verandert de zaak he... Ik heb later een interview met Toto Wolff en ik kan niet wachten om hier naar te vragen, want het begint er steeds meer op te lijken dat Mercedes op de achtergrond aan het kijken is naar wat er bij Red Bull staat te gebeuren."

"De tijd zal het leren. Er is blijkbaar een soort clausule in het contract van Verstappen dat als Helmut (Marko) gaat, hij ook kan gaan. Dus Christian (Horner) die zegt dat hij absoluut niet weggaat, is ook interpretabel. Je moet ook zeggen, Max is vrij constant geweest met lange termijncontracten en Christian heeft ook het punt gemaakt dat Max, net als elke andere coureur, elke week wil strijden om podiums, wereldkampioenschappen en met Red Bull kan hij dat op dit moment. Zijn leiding is wat dat betreft erg comfortabel. En je moet je afvragen waarom je daar van weg zou lopen." 

'Er borrelt iets'

Maar toch is Brundle er niet zeker van dat Verstappen ook de komende jaren bij Red Bull te bewonderen is. De interne problemen bij het team uit Milton Keynes doen de analist twijfelen over waar de toekomst van Verstappen ligt: "Er borrelt iets. Ookal zegt Red Bull dat hij nergens naar toe gaat."

Wel wil Brundle nog een lans breken voor de regerend wereldkampioen. Volgens de Brit is het namelijk erg indrukwekkend hoe Verstappen zelf omgaat met de situatie bij Red Bull: "Zijn talent staat buiten kijf. Max heeft zich sinds Bahrein tussen de stormen door moeten bewegen. Die interne politiek en nu zijn vader die zich er mee bemoeit, de media en zelfs andere teambazen die er constant mee bezig zijn. Max danst daar op een heel dun koord steeds tussendoor en heeft echt weer gedomineerd in de eerste races van het seizoen. Dat is groots en ontzettend indrukwekkend."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership