Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Buien liggen op de loer tijdens de Grand Prix van Australië 2022

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de GP van Australië, die eindelijk weer terugkeert op de F1-kalender. Aanstaande zondag wordt er geracet op het vernieuwde Albert Park Circuit. De buien lijken net te laat te arriveren om nog voor opschudding te kunnen zorgen, maar niets is nog helemaal zeker.

Het Formule 1-circus is wat later in het jaar dan we gewend zijn neergestreken in Melbourne, Australië. Vaak wordt er een kleine maand eerder geracet in de stad in het Zuidoosten van het enorme eiland. Die paar weken maken een aanzienlijk verschil, want het weer is een stuk wisselvalliger nu de herfst Down Under zijn intrede heeft gedaan. De sessies vinden in de Australische middag plaats, wat inhoudt dat het voor ons Nederlanders vroeg opstaan zal worden. Op vrijdag begint de eerste training al om 05:00 uur. Het is dan het minst warm, met zo'n 23 graden Celcius. Bewolking is er tijdens de trainingsdag wel aanwezig en wordt afgewisseld met zon. Regen hangt er niet in de lucht.

Kwalificatie en de race

Tijdens de kwalificatie, die om 08:00 uur Nederlandse tijd van start gaat, is het wederom droog en wisselend bewolkt. Het kwik tikt op zaterdag ten tijde van de kwalificatie voor de GP van Australië maximaal de 25 graden aan. Het asfalt is dan al een stukje warmer geworden. Als het aankomend weekend regent in Melbourne , dan is dat tijdens de race, maar op het moment van schrijven lijken de buien slechts op de loer te liggen en pas op zondagavond, enkele uren na de race, te gaan vallen. Er bestaat echter een kans dat de regen eerder arriveert en dan de race droog starten en nat eindigen. De race begint om 07:00 uur Nederlandse tijd.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'