Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2020

Canadese GP-organisatie optimistisch over doorgaan raceweekend

Het had de negende race van het 2020 moeten worden, maar momenteel is de Grand Prix van Canada op papier de openingsrace van het seizoen.

Verstappen Canada 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op 14 juni moeten de lichten op het Circuit Gilles Villeneuve op groen springen. Momenteel heeft de Canadese Grand Prix de eer om het openingsweekend van het Formule 1-racejaar te zijn, maar er bestaat logischerwijs veel onzekerheid of de race door zal gaan.

Dit heeft alles te maken met het coronavirus, dat al verantwoordelijk was voor het uitstellen van de eerste acht races van het seizoen. De organisatoren van het GP-weekend in Montréal zijn echter voorzichtig optimistisch, maar houden natuurlijk wel een slag om de arm.

"Het team is druk bezig met de voorbereidingen, zij het wel op afstand van elkaar. Ook de ticketverkoop gaat nog gewoon door. We staan om de dag in contact met mensen van de Formule 1 en de FIA om de ontwikkelingen te bespreken."

"Momenteel staat de Grand Prix gewoon nog op de planning voor 14 juni", zo vervolgt François Dumontier, promotor van de Canadese GP, zijn verhaal. "We zijn optimistisch, maar blijven ook realistisch. Pas over enkele weken zouden we moeten beginnen met het opbouwen van de tribunes", zo vertelt hij het Canadese RDS.

Mocht de GP toch worden uitgesteld, dan valt die beslissing waarschijnlijk rond het paasweekend", zo voorspelt de Canadees, die aangeeft dat er alternatieve scenario's zijn in het geval de GP wordt uitgesteld.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen