Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Canada 2020

Canadese GP-organisatie optimistisch over doorgaan raceweekend

Het had de negende race van het 2020 moeten worden, maar momenteel is de Grand Prix van Canada op papier de openingsrace van het seizoen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op 14 juni moeten de lichten op het Circuit Gilles Villeneuve op groen springen. Momenteel heeft de Canadese Grand Prix de eer om het openingsweekend van het Formule 1-racejaar te zijn, maar er bestaat logischerwijs veel onzekerheid of de race door zal gaan.

Dit heeft alles te maken met het coronavirus, dat al verantwoordelijk was voor het uitstellen van de eerste acht races van het seizoen. De organisatoren van het GP-weekend in Montréal zijn echter voorzichtig optimistisch, maar houden natuurlijk wel een slag om de arm.

"Het team is druk bezig met de voorbereidingen, zij het wel op afstand van elkaar. Ook de ticketverkoop gaat nog gewoon door. We staan om de dag in contact met mensen van de Formule 1 en de FIA om de ontwikkelingen te bespreken."

"Momenteel staat de Grand Prix gewoon nog op de planning voor 14 juni", zo vervolgt François Dumontier, promotor van de Canadese GP, zijn verhaal. "We zijn optimistisch, maar blijven ook realistisch. Pas over enkele weken zouden we moeten beginnen met het opbouwen van de tribunes", zo vertelt hij het Canadese RDS.

Mocht de GP toch worden uitgesteld, dan valt die beslissing waarschijnlijk rond het paasweekend", zo voorspelt de Canadees, die aangeeft dat er alternatieve scenario's zijn in het geval de GP wordt uitgesteld.

0 reacties