Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Chinese Grand Prix langer op de kalender

De Grand Prix van China is de komende jaren nog te bewonderen op de Formule 1-kalender. Dat maakte de commercieel directeur van de Formule 1 Sean Bratches bekend tegenover nieuwsbureau AFP. Daarmee gaat de wens van China in vervulling. Het land wilde graag het contract met de Formule 1 verlengen, maar zat lang in onzekerheid over de toekomst.

Aan die onzekere toekomst komt nu een einde. In de eerste voorlopige kalender van 2018 stond de Grand Prix nog met een sterretje aangemerkt, als teken dat de Grand Prix nog niet definitief was. Volgende maand komt hier een einde aan, aldus Sean Bratches. "Samen met Juss Event, de promotor van het evenement, hebben we hard gewerkt om de Grand Prix te behouden. We hebben nu een principe akkoord en mijn inschatting is dat het volgende maand definitief gemaakt wordt" , zei Bratches tegenover AFP .

De reden dat de Grand Prix in de eerste voorlopige kalender nog niet definitief was, is vooral dat de Formule 1 de kalender veel eerder bekend heeft gemaakt. Daarmee probeert de Formule 1 de fans langer de tijd te geven om plannen te maken om naar het circuit te komen. "Volgend jaar wordt de definitieve kalender bekend gemaakt en ik weet zeker dat de Grand Prix van China er dan gewoon op staat. Binnenkort hebben we een deal voor de lange termijn, dus dan staat de Grand Prix van China definitief weer op de kalender" , aldus Bratches.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie