Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2021

Circuit Zandvoort haalt opgelucht adem: GP Nederland gaat definitief door

De laatste horde voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland is genomen. Een laatste rechtszaak kon niet verhinderen dat er komend weekend voor het eerst sinds 36 jaar geracet wordt, mét voorprogramma en mét publiek.

Circuit zandvoort red bull pitbox
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dutch Grand Prix

Milieuorganisatie MOB had een rechtszaak tegen de Dutch GP aangespannen. Inzet van de zaak waren de in de ogen van eisende partij 'te rooskleurige stikstofberekeningen'. De MOB stelde voor de Formule 1 wél door te laten gaan, maar dan zonder publiek naast het circuit en zonder een voorprogramma bestaande uit de Formule 3, de Porsche Supercup en de W Series.

De voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland heeft het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening van het MOB afgewezen. De rechtbank oordeelt dat er aanvullend deskundigenonderzoek nodig is om onduidelijkheid over de verschillende standpunten weg te nemen.

Het wil echter niet zeggen dat de rechter de standpunten van de milieuorganisatie naar de prullenbak verwijst, maar wel dat de rechter een afweging heeft gemaakt van de belangen. Omdat het circuit de F1 vrijwel volledig georganiseerd heeft en daar fors voor is geïnvesteerd, zou het niet doorgaan van de race direct leiden tot zeer grote schade en mogelijk faillissement van Circuit Zandvoort. Daarom zag de rechter geen ruimte voor een gehele of gedeeltelijke schorsing van de vergunning.

Mogelijk krijgt de zaak in de toekomst, als alles zorgvuldiger is bekeken, dus nog wel een staartje.

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

59 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten