Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 GP Nederland

Circuit Zandvoort wil 100.000 bezoekers aan GP Nederland per fiets laten komen

Mobiliteit is nog altijd één van de belangrijkste punten van aanpak rondom de terugkerende Grand Prix van Nederland, die begin mei 2020 weer verreden zal worden op Circuit Zandvoort. Volgens het huidige plan wil de organisatie ruim een derde van de bezoekers per fiets laten reizen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Voor de gehele Formule 1 Grand Prix van Nederland wordt nu gerekend op zo'n driehonderdduizend bezoekers. De organisatie wil zorgen dat zo'n honderdduizend daarvan per fiets naar Circuit Zandvoort zullen afreizen op 1, 2 en 3 mei 2020.

Daartoe moeten in totaal 32.400 plaatsen in fietsenstallingen beschikbaar komen, zo blijkt uit een concept-mobiliteitsplan via de Volkskrant. Bovendien wil organisator Dutch Grand Prix verschillende 'Park & Bikes' inrichten op maximaal 15 kilometer van Zandvoort. Daar kunnen mensen per auto aankomen en overstappen op (eigen) fietsen. De organisatie wilde kijken het huren van dertigduizend fietsen, maar daarvoor is geen partij gevonden.

De trein speelt ook nog steeds een belangrijke rol. Volgens het concept-plan moet 31 procent van de 105.000 bezoekers per dag daarmee kunnen reizen na vergroting van de spoorcapaciteit tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. In december wordt de definitieve versie van het plan gepresenteerd en moet de gemeente erover beslissen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid terugblikken op de Grand Prix van Japan.

8 reacties

    Breaking Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"