Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Comeback kid Hulkenberg reageert geëmotioneerd op terugkeer in de Formule 1

Nico Hulkenberg is terug! Hij rijdt in 2023 voor Haas, waar hij Mick Schumacher zal vervangen. Hij is maar al te blij om weer te mogen racen in de Formule 1.

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel: Mick Schumacher verliest zijn Haas-zitje volgend seizoen aan Nico Hulkenberg. De jonge Duitser wordt ingewisseld voor een iets oudere, die in zijn nopjes is met zijn nieuwe kans in de Formule 1. Hulkenberg zat namelijk al drie jaar zonder zitje, al viel hij als reserve wel enkele keren in bij Force India / Aston Martin. Nu kan hij dus weer fulltime aan de slag, in ieder geval in 2023, met een optie voor 2024 als de samenwerking naar wens verloopt.

The Hulk houdt van F1

Zelf is Hulkenberg in een eerste reactie zeer blij met zijn terugkeer. De Duitser mag zelfs volgende week al aan de slag als hij na het seizoen in de Haas-bolide stapt voor een test in Abu Dhabi. "Ik ben heel blij om in 2023 weer de stap te maken naar een fulltime racezitje in de Formule 1 met Haas. Het voelt alsof ik nooit echt weg ben geweest." "Ik kijk er enorm naar uit om weer te kunnen doen waar ik het meeste van hou en wil graag Gene Haas en Guenther Steiner bedanken voor hun vertrouwen." "Samen moeten we hard aan de bak om het gevecht aan te gaan met de andere teams in het middenveld, maar ik kan er niet op wachten om me weer te mengen in die strijd", aldus The Hulk.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen