Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Hulkenberg

Comeback kid Hulkenberg reageert geëmotioneerd op terugkeer in de Formule 1

Nico Hulkenberg is terug! Hij rijdt in 2023 voor Haas, waar hij Mick Schumacher zal vervangen. Hij is maar al te blij om weer te mogen racen in de Formule 1.

Hulkenberg Saudi Arabian GP 2022 Aston Martin 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel: Mick Schumacher verliest zijn Haas-zitje volgend seizoen aan Nico Hulkenberg. De jonge Duitser wordt ingewisseld voor een iets oudere, die in zijn nopjes is met zijn nieuwe kans in de Formule 1.

Hulkenberg zat namelijk al drie jaar zonder zitje, al viel hij als reserve wel enkele keren in bij Force India / Aston Martin. Nu kan hij dus weer fulltime aan de slag, in ieder geval in 2023, met een optie voor 2024 als de samenwerking naar wens verloopt.

The Hulk houdt van F1

Zelf is Hulkenberg in een eerste reactie zeer blij met zijn terugkeer. De Duitser mag zelfs volgende week al aan de slag als hij na het seizoen in de Haas-bolide stapt voor een test in Abu Dhabi.

"Ik ben heel blij om in 2023 weer de stap te maken naar een fulltime racezitje in de Formule 1 met Haas. Het voelt alsof ik nooit echt weg ben geweest."

"Ik kijk er enorm naar uit om weer te kunnen doen waar ik het meeste van hou en wil graag Gene Haas en Guenther Steiner bedanken voor hun vertrouwen."

"Samen moeten we hard aan de bak om het gevecht aan te gaan met de andere teams in het middenveld, maar ik kan er niet op wachten om me weer te mengen in die strijd", aldus The Hulk.

Ook interessant:

F1-grid 2023 compleet: Hulkenbergt tekent contract bij Haas

Nico Hulkenberg is BACK! Voor de derde keer begint hij aan een fulltime F1-avontuur. Joris Mosterdijk bespreekt hieronder de Duitser en zijn carrière tot nu toe.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"