Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Contractverlenging Perez bij Red Bull was al eerder rond dan gedacht

Dat Sergio Perez op zondag bij de Grand Prix van Monaco al een nieuw Red Bull-contract op zak had, was voor niemand meer een verrassing. Het blijkt nu echter dat hij al eerder een verlenging heeft gekregen.

Perez win Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na het winnen van de Grand Prix van Monaco verklapte Sergio Perez al dat hij langer bij Red Bull bleef. 'Ik heb te vroeg bijgetekend', liet hij weten aan teambaas Christian Horner, vlak voor de podiumceremonie. Twee dagen later volgde het officiële nieuws: Perez blijft in ieder geval tot en met 2024 teamgenoot van Max Verstappen.

Eerder werd nog gedacht dat Perez na de kwalificatie of voor de race een handtekening zette op de contractverlenging, al waren Red Bull en de Mexicaan al langer in gesprek over het contract. Helmut Marko legt nu uit wanneer de handtekening werd gezet: al vóór het Grand Prix-weekend, maar wel in Monaco.

"Op de vrijdag voor de Grand Prix van Monaco hebben wij hem een contractverlenging gegeven", zegt de Red Bull-adviseur tegen OE24. "Hij was hierna extra gemotiveerd. Het is heel leuk om dit duo coureurs te hebben. We hebben al vijf overwinningen geboekt dit jaar."

Marko: 'Verstappen blijft er rustig onder'

Perez heeft naar verluidt in zijn contract laten zetten dat hij geen 'nummer 2 coureur' is bij Red Bull. De Mexicaan staat slechts een paar punten achter teamgenoot Verstappen in het coureurskampioenschap van dit seizoen, dus de strijd om de titel wordt ook tussen de coureurs van Red Bull gevoerd.

Van een intern conflict zal geen sprake zijn, zo legt Marko uit. "Max blijft er rustig onder. Hij heeft genoeg zelfvertrouwen." Waar het zelfvertrouwen juist minder lijkt te zijn, dat is bij Ferrari. In Monaco maakte de Italiaanse renstal een grote blunder met de strategie, waardoor ze de race verloren. "Ze staan onder druk", weet Marko.

"Charles Leclerc heeft het zwaar gehad daarmee en er worden fouten gemaakt, maar dat is racen. In Monaco forceerden wij Ferrari om te reageren op onze pitstopstrategie. Ze reageerden er verkeerd op."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez