Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel overtuigd: 'Verstappen zit dan gewoon in die Mercedes'

Recentelijk deden de geruchten de ronde dat Max Verstappen eventueel de overstap zal gaan maken naar het team van Mercedes. Tenminste, als het aan teambaas Toto Wolff ligt. Tom Coronel legt uit welke overwegingen de drievoudig wereldkampioen over zijn F1-toekomst zal gaan maken.

Verstappen Horner China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij is momenteel de meest gewilde man van het Formule 1-veld: Max Verstappen. De drievoudig wereldkampioen heeft 'gewoon' nog een langdurig contract bij Red Bull Racing, in ieder geval tot en met 2028, maar dat neemt niet weg dat de concurrentie hier en daar aan het kijken is of er niet een mogelijkheid is om dat contract open te breken.

Mercedes-teambaas Toto Wolff zou in ieder geval wel interesse hebben. De geruchten gaan nu de ronde dat kamp Verstappen rondom de GP van Miami met Mercedes in gesprek zou gaan.

In de wekelijkse podcast van RacingNews365 bespreken host Joris Mosterdijk, coureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers de laatste verhalen omtrent de mogelijke overstap van Verstappen naar Mercedes. Er moeten namelijk een aantal realistische kanttekeningen gemaakt worden: "Voorlopig heeft Red Bull nog de snelste auto", begint Coronel.

"Verstappen werkt met Pierre Wache, dat is de man waar hij zich momenteel op focust. Dat is Newey helemaal niet meer." Dit zou te maken hebben met een aantal dingen: "Dat is een hele andere generatie, die hebben een hele andere kennissfeer met elkaar. Toen ik bij Red Bull zat, zag ik dat er een hele andere klik was met Pierre en dat ze daar constant mee in gesprek en mee aan het geiten waren."

De Dakar-coureur is van mening dat Newey met goede moed uitgezwaaid wordt: "Dankjewel! Je bent ook 65, ga leuke dingen doen met je leven! Hoe lang heb je nog? En dan heb je de 100 miljoen, en dan? Heb je gewerkt tot je 70ste, en dan neem je dat mee je kist in. Dat moet je helemaal niet willen doen. Echt niet. Het gaat hem helemaal niet meer om de poen, die laatste honderd maakt hem echt niet meer uit."

"Iets anders dan een ambassadeur zijn van een blikjesfabrikant"

Nu hoeft de topontwerper het sowieso niet voor het geld te doen volgens Dimmers: "Die is allang binnen. Maar de Verstappens-situatie blijft natuurlijk nog in het ongewisse. De geruchten zijn er dat rondom Miami hij (Verstappen, red.) samen met Jos (Verstappen) en Raymond (Vermeulen, de manager van Verstappen) gaat praten met Mercedes."

"Dan gaan ze babbelen over wat er mogelijk is. En dat gaat niet alleen om geld, alleen wie zegt dat je volgend jaar wél een auto hebt die niet op P18 eindigt in de kwalificatie. Dat je een auto hebt die voor de eerste plek meedoet."

Toch is Coronel ervan overtuigd dat Verstappen bij het team van Red Bull vertrekt voor het einde van zijn contract. Als het niet in 2025 is, dan in 2026 wel, met de geluiden die er nu vanuit de Ford-fabriek komen: "Er zijn geruchten dat de powerunit zwaar achterloopt, dat ze er geen vermogen uit kunnen krijgen en dat ze het gewon niet voor elkaar gaan boksen en hij (Verstappen, red.) is gewoon te bang om in 2026, 2027 en 2028 naast de pot te pissen."

Het is namelijk een heldere optelsom, want Coronel denkt dat Verstappen net zo'n ambassadeurscontract aangeboden krijgt als Lewis Hamilton bij de zilverpijlen. "Dan wordt hij ambassadeur van het merk, wat iets anders is dan ambassadeur zijn van een blikjesfabrikant. Denk ook eventjes aan de toekomst. Het is gewoon een optelsom. Hij gaat de komende twee jaar nog eventjes die wereldtitel pakken en in 2026 zit hij gewoon in dat zilveren ding. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het anders is."

"Ik zie dat de plezierfactor een beetje weg is. Ik zie dat Max gewoon z'n ding doet. Hij heeft het gewoon niet meer naar zijn zin daar bij Red Bull. Dat is gewoon aan alles af te leiden, en dat is het enige waar ik naar kijk."

Wat denk jij? Rijdt Verstappen in 2026 voor het team van Mercedes? Laat je reactie achter in de poll!

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dramatische trainingsdag Verstappen